С изключение на Слънцето и Луната, всички планети се движат

...
С изключение на Слънцето и Луната, всички планети се движат
Коментари Харесай

Ретроградните планети през 2023 г. - започва революционен транзит

С изключение на Слънцето и Луната, всички планети се движат ретроградно. Освен това планетите от време на време могат да се движат бързо, от време на време елегантно или пък нападателно. Нека разберем измененията в планетарните пътища през 2023 година

Ретрограден Меркурий през 2023 година

Това освен е най-скандалната назадничавост в този лист, само че никоя друга планета не изпитва ретроградно придвижване по-често от Меркурий. Около три или четири пъти годишно Меркурий се забавя доста и ние претърпяваме почти триседмичен интервал на назадничав безпорядък. Меркурий е планетата на връзката, интелекта, паметта и технологиите, тъй че когато стане назадничав, може да аргументи всевъзможни информационни проблеми, ежедневни злополуки, проблеми с графика и софтуерни проблеми. През това време е всекидневно да се чувствате неразбрани, самокритични и откъснати от другите. Може също да се почувствате по-съзерцателни и интроспективни.

Проследяването на ретроградните цикли на Меркурий може да ви помогне да предвидите всевъзможни евентуални обърквания или пропуски и също по този начин ви дава късмет да преосмислите метода си към предаване на вашата позиция. Първият назадничав Меркурий за годината в действителност стартира на 29 декември 2022 година, в знака на Козирог, и продължава до 18 януари 2023 година След това Меркурий ще бъде назадничав още веднъж от 21 април до 14 май 2023 година, в знака на Телец. След това в края на лятото Меркурий ще стане назадничав за трети път в знака Дева от 23 август до 15 септември 2023 година И най-после, ще приключим годината с назадничав Меркурий през Стрелец и Козирог, който ще продължи от 13 декември 2023 година до 1 януари 2024 година

Ретроградна Венера през 2023 година

Когато Венера стане ретроградна, можете да очаквате да видите фойерверки. Венера е шефът на всички неща, свързани с любовта и парите – тъй че когато тази планета е ретроградна, можете да очаквате да го почувствате в любовния си живот, персоналните си финанси, ценностни системи и идеали. От всички ретроградни планети Венера прекарва минимум време в ретроградно придвижване. Станциите на Венера ретроградни един път на всеки 18 месеца, продължаващи за интервал от към шест седмици, съгласно астрологията. През това време е всекидневно да се чувствате по-социално избягващи и затворени. Може също да имате усложнения да изразите привързаността си към други хора. Също по този начин е всекидневно да зародят непредвидени финансови проблеми през този интервал от време - тъй че е най-добре да отложите огромни или скъпи покупки по време на тази назадничавост.

През 2023 година циклите на Венера ретроградни в знака Лъв на 22 юли и ще останат там до 3 септември 2023 година Проследяването на ретроградните цикли на Венера може да ви помогне да предвидите всяка сантиментална драма, която може да пристигна и да ви принуди да преосмислите вашите взаимоотношения и граници. Освен това ви дава късмет да преосмислите връзката си с парите, което го прави подобаващ миг да разгледате своя бюджет и тактика за икономисване. И защото Венера също ръководи естетиката и хубостта, може да желаете да отложите всевъзможни огромни промени в персоналния си външен тип, тъй че без импулсивни прически, татуировки или пиърсинг.

Ретрограден Марс през 2023 година

Ретроградният Марс стартира на всеки две години и продължава сред осем и 10 седмици съгласно НАСА, което го прави най-рядко срещаният назадничав от всички. Но не позволявайте това да ви накара да подцените силата, която може да раздруса нещата. Марс е планетата на действието, силата, поемането на риск, упоритостта и устрема, тъй че когато Марс стане назадничав, обикновено е да се чувствате по-малко стимулирани и по-разочаровани и това бележи интервал на интроспекция към това, което възпламенява вашата пристрастеност и огън. Ретроградният Марс има податливост да провокира експанзия постоянно, когато се появи. Потиснатите усеща и старите различия евентуално ще изплуват на повърхността през това време - тъй че ще желаете да внимавате да проверявате възприятията си, преди да влезете в спорове или борби.

Най- скорошният назадничав цикъл на Марс стартира на 30 октомври 2022 година и продължи до 12 януари 2023 година, като интервалът след сянка приключва на 15 март 2023 година Това ще означи дълго чакания завършек на седеммесечното пътешестване на Марс през знака Близнаци. След това Марс ще кръстосва през зодиака, без да се тормози от никакви ретроградни закъснения за остатъка от 2023 година и по-голямата част от 2024 година Когато станциите на Марс насочват, ще почувствате, че можете по-лесно да преодолеете трудностите и да се мотивирате да предприемете дейности. Този интервал от време ще обезпечи съвършените условия за нападателна работа и гонене на вашите цели. Така че, бъдете на върха на играта си и се възползвайте от положителните трептения, преди Марс да се върне в ретроградната зона на 6 декември 2024 година, съгласно астрологичната зона.

Ретрограден Юпитер през 2023 година

Юпитер е планетата на шанса, знанието и разширението. Когато тази планета е ретроградна, може да бъдете насърчени да извършите малко душевно търсене, с цел да развиете нови настройки и системи от вярвания. Когато животът стане прекомерно забързан, с цел да спрете и да видите огромната картина, тази планетарна назадничавост минава, с цел да подтикне времето на персонална интроспекция и гонене на по-дълбока цел и смисъл. Юпитер става назадничав към един път годишно, интервал, който продължава към четири месеца, и с него идва шансът да развиете своя нравствен и метафизичен напредък.

През 2023 година Юпитер ще бъде назадничав на 4 септември в знака на Телец и ще остане там до 30 декември 2023 година Ретроградните интервали на Юпитер са известни с това, че ви принуждават да погледнете на настоящата си обстановка от по-реалистична позиция и ви предизвикват да преосмислите и преосмислите пътищата, които следвате. Както написа астрологът и създател Джейн Евънс, „ въпреки че изобилието може да е основната дума [на Юпитер], то може да значи прекалено много положително нещо “. Което прави назадничав Юпитер отлично време да извършите инвентаризация на това по какъв начин балансирате нещата в живота си и ви предизвиква да се отървете от всичко, което ви се коства, че ви пречи.

Ретрограден Сатурн през 2023 година

Когато Сатурн, планетата на кармата, издръжливостта, структурата и постоянството, е назадничав, е време да се подготвите за инспекция на галактическата действителност. Сатурн ръководи всички неща, свързани с дисциплината и самоконтрола, тъй че когато тези злонамерени станции са ретроградни, всекидневно е да се чувствате по-съкрушени и самокритични от нормално. Сатурн става назадничав всяка година за към четири месеца едновременно, тласкайки ви към персонално израстване - без значение дали сте подготвени или не. Както изяснява астрологът Кели Фокс, Сатурн постоянно поема виновността, когато животът сложи ненадейно затруднение по пътя ви, само че тези „ капани “ постоянно могат да обезпечат най-важните уроци, които би трябвало да научите, с цел да извършите идната стъпка в живота.

Сатурн ще направи своя годишен назадничав ход в знака Риби от 17 юни до 4 ноември 2023 година, поставяйки акцент върху вашата нематериалност, креативен практики и връзката ви със самодисциплината. Според астролога Лиза Стардъст, ретроградният Сатурн „... ни дава време да разсъждаваме върху въпроси като взаимоотношенията и нашите функции на работното място “. Когато работите със Сатурн, вие се съгласявате да дадете приоритет на най-важното пред изкушенията и угажданията. „ Сатурн е за същинската договорка без губене на време. Удовлетворението от достижението, премията от майсторството и това да станеш престиж са неговите блага “, споделя ведическият астролог Арун Тареджа. Има огромен късмет да сте пренебрегвали буйните си планове и занимания или евентуално даже сте избягвали някои сложни усеща. Ретрограден Сатурн осветява прожекторите върху това къде сте пренебрегнали нужния прогрес и с какво би трябвало да се изправите, с цел да продължите напред.

Ретрограден Уран през 2023 година

Уран е ненапълно неукротима мощ в астрологията, тъй че не би трябвало да ви изненадва, че неговите ретроградни цикли също са всичко друго, само че не и предсказуеми. Въпреки че механически Уран стартира нов назадничав цикъл всяка година, ретроградните интервали на Уран могат да се намесят един в различен и да се появят два пъти в една и съща година. Ретроградните цикли на Уран се дефинират от вътрешните промени, които вършиме в отговор на външните сили на Вселената.

Според астролога на Рандън Розенбом, Уран е планетата в нашата слънчева система, която се стреми да преодолее обичайните ограничавания и вярвания – което значи, че неговите ретроградни цикли ще ви предложат шанса да прегърнете парадокса, да хвърлите предпазливостта напразно и да възвърнете възприятието си за уникалност. Годишна назадничавост на Уран продължава сред пет и седем месеца, носейки със себе си късмет да потърсите независимост от упованията и да следвате личния си път.

През 2022 година Уран мина назадничав в знака Телец и ще остане там до 22 януари 2023 година И след няколко месеца на придвижване на посоката, Уран още веднъж ще бъде назадничав от 28 август 2023 година до 27 януари 2024 година Ретрограден Уран работи като огледало на живота ви, принуждавайки ви да се изправите пред всичко, с което може да се борите да се изправите сами. Ретроградният Уран е идеално време за разбиране на смяна, тъй че очаквайте няколко срутва и пробиви.

Ретрограден Нептун през 2023 година

Когато Нептун стане назадничав, всекидневно е груповата сила да претърпи фина, само че въздействаща смяна. Когато тази планета е ретроградна, това е време за преразглеждане на вашите фантазии и желания, както и късмет да помислите върху стъпките, които предприемате, с цел да ги постигнете.

Нептун ръководи както сънищата, по този начин и заблудите; всекидневно е да се борите с вземането на значими решения по време на годишния си назадничав цикъл. През 2023 година Нептун ще стане назадничав на 30 юни в знака Риби и ще остане там до 6 декември 2023 година По време на ретроградния пренос на Нептун може да се опитате да избягате от възприятията си и да избягате от проблемите си, като се отдадете на обичаните си пороци. Въпреки това е значимо да се преборите с желанието да се откъснете от действителността и вместо това да навлезете надълбоко в себе си. Това е идеалното време да започнете медитативна процедура и да се свържете още веднъж с духовната си страна.

Ретрограден Плутон през 2023 година

Плутон ръководи всичко, което е прикрито или невидимо на повърхността, тъй че можете да очаквате назадничав Плутон да разрови скрити секрети, невидими проблеми и битки за власт. Станциите на Плутон ретроградни един път годишно и прекарват съвсем половината от годината ретроградна, като тези преноси не престават към пет месеца. В астрологията Плутон демонстрира областите на живота, в които търсите истината и по-дълбок смисъл. Може също по този начин да уточни области от живота, над които можете да се откажете от властта и да позволите да бъдат трансформирани, с цел да завършите цикъла на пътуването на вашата душа. От друга страна, Плутон се свързва с обновяването и регенерацията, както и с галактическия цикъл на напредък и прераждане. Така че до момента в който смяната може да бъде страшна от време на време, ретроградният Плутон дава късмет да прегърнете персоналната промяна и да приемете най-дълбоките си стремежи.

Предстоящата 2023 е огромна година за Плутон. На 23 март 2023 година Плутон напуща Козирог и навлиза във Водолей, отбелязвайки началото на революционен пренос, който се чака да провокира статуквото и да помогне за прекрояването на бъдещето. Това ще добави спомагателен пласт отчаяние и стрес към идната ретроградна Плутон от 1 май до 10 октомври 2023 година, по време на която Плутон ще назадничав сред Водолей и Козирог. Комбинацията от тези сили дружно може да провокира надвиснало възприятие на неизбежност, боязън или даже незадоволеност. Въпреки това, когато ретроградният Плутон идва, с цел да почисти бъркотията, насъбрана в живота ви, това ви дава шанса да започнете на чисто и да преосмислите мястото си в света към по-добро.

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР