С изказването си, в което спомена за лентата Опенхаймер, която

...
С изказването си, в което спомена за лентата Опенхаймер, която
Коментари Харесай

Шефът на ООН алармира: Човечеството няма да преживее продължение ...

С изявлението си, в което загатна за лентата " Опенхаймер ", която завоюва седем награди " Оскар " и " сподели образно действителността на нуклеарния апокалипсис ", Гутериш сложи ударението върху риска от " нуклеарна война ".

 

" Събираме се през днешния ден в миг, в който геополитическото напрежение и недоверието повишиха риска от нуклеарна война до най-високото му равнище от десетилетия ", уточни генералният секретар на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, проведено от Япония и отдадено на неразпространението на нуклеарни оръжия.

" Часовникът на апокалипсиса тиктака ", счита Гутериш.

 

В Холивуд продукцията на Кристофър Нолан " Опенхаймер " " сподели образно суровата действителност на нуклеарния апокалипсис на милиони хора по света ", добави шефът на Организация на обединените нации.

" Човечеството няма да преживее продължение на " Опенхаймер ". Всички тези гласове, всички тези предизвестия " имат за цел светът да отстъпи от пропастта, към която е тръгнал ", счита Гутериш.

 

Филмът " Опенхаймер " наблюдава основни моменти от живота на Робърт Опенхаймер - физика, който вкарва света в нуклеарната ера и с помощта на който се поставя бърз завършек на съпротивата на Япония във финалните стадии на Втората международна война чрез атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР