С изиграването на 30-ия кръг в шампионата на елитната ни

...
С изиграването на 30-ия кръг в шампионата на елитната ни
Коментари Харесай

Приключи първата фаза на първенството - кой за какво ще се бори във втората

С изиграването на 30-ия кръг в шампионата на елитната ни Първа лига в миналите празнични дни приключи първата фаза, в която тимовете два пъти излязоха едни против други всеки против всеки.

Сега шампионата се разделя на три или по този начин наречените плейофи, които в действителност не са такива или в доста дребна част са. 

Това сигурно важи за първата шестица, в която следва още едно (не две!) завъртане. Точките се резервират. Победителят от откриващата фаза " Лудогорец " има домакинско преимущество. В 30-ия кръг " орлите " биха с 2:0 " Ботев " (Пловдив) и са с точка пред ЦСКА-София, който нощес разруши " Ботев " (Враца) с 5:1, а Дюкенз Назон заби хеттрик.

Последната квота за топ 6 завоюва " Локомотив " (Пловдив), победил " Левски " с 1:0 с гол на Джовани в 60-ата минута. Така " черно-белите " изпревариха " Славия " с 1 т.

В I кръг на челната шестица " Лудогорец " приема Локо, ЦСКА-София е хазаин на " Черно море ", а ЦСКА 1948 на " Левски ". Мачовете са през идния уикенд и в понеделник, защото предстоят и полуфинални реванши за Купата тази седмица.
 Снимка Българска телеграфна агенция

Нататък ЦСКА-София ще гостува в Разград в мач, който значително може да реши купата. Ще има и дерби сред " червени " и " сини ", както и следващ конфликт с високо напрежение сред ЦСКА-София и ЦСКА 1948.

Четири тима ще дефинират седмия в крайното класиране, който ще спори с третия (от първата шестица) за последната квота за Лигата на конференциите. Това са " Славия ", " Арда ", " Локомотив " (София) и " Ботев " (Пловдив). И тук важат точките, като " белите " имат 7 т. аванс пред отбора от Кърджали.

Тимовете тук ще изиграят по две срещи на разменено посещение - или всеки по шест.

И остават шест тима, които ще дефинират два непосредствено изпадащи - заелите 15-о и 16-о място, и 14-ия, който ще играе бараж с трети от Втора лига. Това са (по реда на класиране от горната страна надолу) " Ботев " (Враца) - 28 т., " Берое " - 27 т., " Пирин " - 24 т., " Хебър " - 23 т., " Септември " - 22 т. и " Спартак " (Варна) - 17 т. И тук точките важат както са.

Тук тимовете ще изиграят по пет мача.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР