С издадения указ на президента се връща за ново обсъждане

...
С издадения указ на президента се връща за ново обсъждане
Коментари Харесай

Всички Задължително Да Прочетат! Много Важна Информация От Пресцентъра На Президентството За Сигурността!

С издадения декрет на президента се връща за ново разискване целият закон, а освен оспорените текстове, както е посочено в претекстовете към указа, се показва в прессъобщение на президентството. Цялата процедура по практикуване на несъгласие следва прецизно наредбите на Конституцията на Република България - член 101: "....

Президентът може стимулирано да върне закона в Народното събрание за ново разискване... ". Случаят е, че без значение, че единствено съответни разпореждания са оспорени, президентът връща целия текст на закона. От Президентството припомнят, че в пленарна зала също се гласоподава целият закон, а освен оспорените от президента разпореждания.

" Ключови промени в законодателството следва да се правят след необятен публичен спор и най-много с грижа за публичния интерес и националната сигурност ", приключва известието на прессекретариата. Припомняме, че президентът оспори разпореждания, които съгласно него основават условия за дискриминация по отношение на редица лица. С § 1, с който се променя член 79 от Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, се вкарват нови, повишени и кумулативно използвани условия за заемане на длъжността " непрекъснат секретар на защитата " като най-висш държавен чиновник в Министерството на защитата.

Според Румен Радев редакцията няма да преодолее съществуващите неясноти и непълноти в настоящата законова уредба. С § 3 от признатия закон пък се планува удостоените с висше военно звание офицери да се показват в Комисията по защита на Народното събрание от министъра на защитата или избран от него заместник-министър. Това не намира опора в Конституцията и нарушава салдото сред органите за управление на защитата, съгласно президентът. Представянето пред Комисията по защита, откакто е изпълнен фактическият състав на удостояването с висше военно звание, основава чувството, че е самоцелно и само предизвикано от обстоятелството на издадения декрет, беше изтъкнато предходната седмица от пресцентъра на президентството.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР