С избора на Вежди Рашидов начело на 48-ото Народно събрание,

...
С избора на Вежди Рашидов начело на 48-ото Народно събрание,
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Вежди Рашидов беше насилен да стане председател на Народното събрание

" С избора на Вежди Рашидов отпред на 48-ото Народно заседание, действителният ръководител на Народното събрание става Бойко Борисов ", съобщи в " " Настимир Ананиев, зам.-председател на ПГ на " Продължаваме промяната ". Той добави, че все пак е добре, че има определен ръководител, с цел да се отпуши работата на Народното събрание и приемането на бюджета.

" Няма какво да се лъжем, Вежди Рашидов е знак на прехода. Но има и различен проблем - той самият съобщи, че не желае да се занимава с това нещо. Той беше принуден да стане ръководител на Народно събрание. Председателят на Народното събрание е доста значима позиция - дефинира дневния ред, разпределя законопроектите, може да задържи законопроект. За мен същинският ръководител е Бойко Борисов, който от футболното игрище подвига телефона и дава разпорежданията. И това не е редно, тъй като представяте ли си - заместник-председателите водят съвещанията, правят цялата работа, само че някой различен разписва, назначава, показва. Да не забравяме, че Вежди Рашидов е народен представител на ГЕРБ, макар че някои се пробват да скрият това зад ЕГН-то му ", сподели Ананиев.

Според него има учредения да се приказва за възможна коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Напомни и, че трите обединения желаят да върнат хартиените бюлетини.

" Важно е като даваш сигнал, да е ясно. При всички (председатели на НС), определени досега, нормално зад тях има формула, структура, болшинство, което гледа в една посока. Махаме " Български напредък ", тъй като те бяха малко за цвят. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ги сплотява и друго - хартиената бюлетина ", съобщи Ананиев.

Ананиев разяснява още, че от " Продължаваме промяната " са били сюрпризирани от дейностите на Българска социалистическа партия в пленарна зала и дефинира поддръжката на социалистите към Рашидов като " стъпка обратно " към статуквото.

Въпреки това той изрази вяра да бъде формирано държавно управление с първия мандат, тъй като има доста висящи въпроси за решение.

" Ако ни бяха оставили да управляваме, щяхте да видите по какъв начин се оправяме с рецесиите. Но Борисов сподели: " Аз мога да се оправя по-добре " и бутна кабинета " Петков ". След като е направил това нещо, дано да поеме отговорността, да бъде формирано държавно управление в първия мандат и да стартират да се вземат решение рецесиите. Ние ще подкрепим всяко рационално нещо. Но стигне ли се до хартиената бюлетина, което за мен е от скритите замисли на тази коалиция, ние намерено ще се противопоставим ", сподели Ананиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР