С искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова

...
С искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Искат оставката на Фандъкова с протест

С искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова от 18 часа, в сряда от Гражданската организация " Спаси София " ще стачкуват пред постройката на Общината, с цел да покажат посредством недоволството си, че има редица проблеми, които не са решени и ще показват пред присъстващите по какъв начин те могат да бъдат изпълнени. Протестът е озаглавен #Данче, слез , събощва. 

Сред минусите, които са забележими, са лошото положение на доста от улиците и булевардите в столицата, некачествено направените поправки, презастрояването, проблемите с паркирането и мръсния въздух, уточни самостоятелният общински консултант Борис Бонев.

По думите му на митинга са поканени и специалисти, които не просто да назоват проблемите на София, само че и да дадат решението.

" Решението там е да има един съвсем друг вид контракти, в които да има доста по-високо заложени наказания, да има доста по-ясен надзор , да има планове, в които да се влиза в елементи по метода, по който се построява инфраструктурата, да не се чака от компаниите да импровизират на наш тил и за наша сметка. "

Столичната община на процедура се явява юрист на тези компании, вместо да пази публичните ползи, счита Бонев.

" Ремонт на ремонта е наше всекидневие. Не ни се живее в ремонт на ремонта. ", споделя Бонев. 

" Винаги съм възприемал жълтите павета като знак на нашия град. Именно този дух, тази история, тази стойност на София по подобен безчовечен метод се унищожава ", акцентира още Бонев.

Промяната в София е безусловно наложителна, заключи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР