С искане да се изтеглят френските войски от Нигер, в

...
С искане да се изтеглят френските войски от Нигер, в
Коментари Харесай

Многоброен протест в Нигер срещу френските войски

С искане да се изтеглят френските войски от Нигер, в столицата на страната Ниамей и град Уалам се събраха няколко хиляди души. Искането е от военния режим, пристигнал на власт с прелом в края на юли, съобщи Франс прес.

По апел на няколко публични организации, които са срещу френското военно наличие, митингът в столицата протече покрай базата, в която са ситуирани френските бойци.

Демонстрантите носят плакати като: „ Френска войска, махнете се от нашата страна! “

Кръговото кръстовище „ Ескадрила “ беше изпълнено от в допълнение включили се към стачкуващите в следобедните часове. Това е едно от основните места за протичане на сходен тип събрания в Ниамей, след държавния прелом на 26 юли.

В югозападния град Уалам се състоя различен митинг, който беше проведен пред военна база. Тя е щаб на антиджихадитската интервенция „ Алмаау “. Кадри, излъчени по националната телевизия демонстрират, че там нигерийски и френски бойци са в съседство.

„ Френски бойци, дойдохме да ви донесем обръщение, че към този момент не се нуждаем от вас “, споделя един от протестиращите по мегафон.

Въпреки, че 1500 бойци са в Нигер, с цел да вземат присъединяване в борбата против джихадистите по силата на двустранни военни съглашения, се усилва дипломатическото напрежение сред ръководещия боен режим и Франция, която не признава законосъобразността му.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР