С интензивна тренировка днес в София се проведе кампания посветена

...
С интензивна тренировка днес в София се проведе кампания посветена
Коментари Харесай

Тренировка Дари дъх в столицата

С интензивна подготовка през днешния ден в София се организира акция отдадена на хората, които страдат от пулмонална хипертония.

Целта на тренировката " Дари мирис " е да се обърне внимание на болестта, на проблемите на пациентите с тази диагноза и на потребността от навременна диагностика.

Пулмоналната хипертония е относително рядко заболяване, а хората, които страдат от него, изпитват редица физически усложнения.

В страната ни няма указател с точни данни какъв брой са българите с тази диагноза.

" Идеята е да създадем една високоинтензивна подготовка, която да остави действително видяно хората без мирис в чест и в символ на съпричастност към хората, които в действителност не могат да вършат такива високоинтензивни тренировки и като цяло се затрудняват с по-обикновени физически действия ", съобщи треньорът Стефан Терзийски.

Според Наталия Маева, която е ръководител на Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония, болестта е като един прикрит айсберг.

" Пулмоналната хипертония тлее в твоето тяло и в един миг експлодира и към този момент в много напреднала фаза. Големият проблем е ранната диагностика в България, също по този начин и ивонаривните лечения, за които към момента продължаваме да мечтаем ", добави Наталия Маева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР