С инициативата „Екообщина“ постигаме важни ефекти, насочени към постигането на

...
С инициативата „Екообщина“ постигаме важни ефекти, насочени към постигането на
Коментари Харесай

Инж. Йовев: Инициативата „Екообщина” спомага за по-устойчива жизнена среда

С самодейността „ Екообщина “ реализираме значими резултати, ориентирани към постигането на по-добра и по-устойчива витална среда, а точно – насърчаваме опазването на околната среда и щадим естествените запаси, вършим обитаемоте места по-красиви и прилагаме най-съвременните достижения в региона на строителството и градоустройството. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството инж. Валентин Йовев по време на откриващата конференция на третото издание на състезанието „ Екообщина “.

Все повече български общини са ангажирани с тематиката за енергийната успеваемост и екология, а страната ни сполучливо следва образеца, който доста страни в Европа ползват за поощряване на устойчивото развиване в ръководството на водите, на отпадъците, енергийна успеваемост и устойчива градска подвижност.

Надявам се, че с поддръжката и стратегиите, които обезпечава Министерството на районното развиване и благоустройството, ще допринесем общините да са все по-екологосъобразни, а целите им да се концентрират върху следствията от климатичните промени и понижаване на отрицателното влияние върху околната среда, уточни още Йовев. Една от основните цели, към които всички би трябвало да се стремим, е насърчаването на политиките, които са директно обвързани с осъществяването на устойчивото районно развиване и възстановяване качеството на живот, добави още той.

Министерството на районното развиване и благоустройството за трета поредна година поддържа състезанието „ Екообщина “ в категориите „ Енергийна успеваемост “ и „ Устойчива градска подвижност “.

Конкурсът „ ЕКООБЩИНА “ се организира за трета поредна година у нас и цели

да открои смисъла на използването на положителни практики на локално равнище в областите: енергийна успеваемост на публичните здания и частните жилища; ръководство на водите; ръководство на отпадъците; устойчива градска мобилност; ръководство на публичните пространства, като от тази година и в региона на спорта и гражданското общество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР