С идването на Любослав Пенев на стадион “Българска армия” преди

...
С идването на Любослав Пенев на стадион “Българска армия” преди
Коментари Харесай

Пенев: Идва мачът с най-голям заряд за България

С идването на Любослав Пенев на стадион “Българска армия” преди старта на пролетния дял на шампионата измененията в ЦСКА-София започнаха. Едни дойдоха, други си потеглиха. Освен кадрови рокади при “червените”, настъпиха такива и на терена. Включително и в тактическата скица на игра. Колкото по-бързо се видят търсените позитиви от тях преди дербито с Левски, толкоз по-добре за всички почитатели на клуба. Пенев приказва за идното дерби, както и за обстановката в “червения” лагер, откогато той пое тима.

“Тактическата сграда стъпва върху качествата на футболистите. След като ние имаме положителни футболисти и с качества за ляво крило, дясно крило и централен нападател, значи, че ние ще играем с най-малко трима нападатели. Ще играем по-директен футбол, по-агресивен футбол, по-близо до противниковата врата. После имаме цели и в отбрана. Ние обаче имаме и друга система, по която ще работим. Ще имаме най-малко две тактически постройки, на които ще разчитаме. Винаги по време на мач, съгласно развиването, могат да настъпят промени. Аз имам навика да върша доста ротации и мога да кажа, че се получава”, съобщи Пенев в изявление за “Диема”.

След измененията след идването на Пенев и напускането на Станислав Манолев и травмата на Жеферсон, изглеждаше, че ЦСКА-София ще има проблеми в крайните зони на отбраната си, където треньорът залага на младите Стойчо Атанасов, Ангел Лясков и Иван Турицов. “Само по този начин наподобява. Въпреки че са млади футболисти, ще има осъдени, контузени, само че имаме задоволително футболисти, с които да изиграем един мощен дуел. Ние постоянно гледаме към трите точки. Това е мачът, който го чака цяла България. Мачът с най-вече заряд, с най-вече страсти. Това са двата клуба в България. Където и да се намират двата тима, както и да играят, в каквато и форма да се намират, това си е топ мача за страната”, показа още наставникът на “червените”.

“Мач с директния съперник. Имаме огромен стадион, многочислена аудитория, която ще поддържа тима си. Ние несъмнено имаме цели и задачата пред ЦСКА постоянно е била да бъде първенец. Изоставаме с няколко точки, само че мисля, че това ще бъде наваксано. Имаме мачове против всички тимове. Ние се целим в първото място. Кой къде се намира сега, не е толкоз значимо. Важно е къде ще приключи в края на шампионата. Ние не би трябвало да подценяваме нито един мач. Нито със мощните, нито с по-посредствените тимове. За всеки мач дават три точки. Разбира се, има един честен миг, прочувствен, когато побеждаваш директния противник. Това е посоката, която ще следваме. Като споделям приключен пъзел, имам поради тимът да бъде построен, да бъде квалифициран тактически и във всеки аспект да знае и да има отговор на терена. Не може един футболист от моя тим да излезе на терена с въпроси и без отговори”, приключи метафизичен Ел Голеадор.
Първа лига 23 кръг, неделя 24 февруари  Левски 13:00предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР