С идеята за нулев отпадък, опазване на околната среда и

...
С идеята за нулев отпадък, опазване на околната среда и
Коментари Харесай

От дете за дете! Размяна на играчки и книжки ще се проведе във Варна

С концепцията за нулев боклук, запазване на околната среда и икономисване на непотребни разноски, във Варна за следващ пък ще се организира обичайна вече размяна на детски играчки, книжки и настолни игри. Това заяви за Радио Варна уредникът на проявата Наталия Николова, основател на Академия за рециклиращо изкуство.

Тази година размяната ще се организира на ново място, ще е за по-дълго време и ще има нов правилник, акцентира тя. Новото пространство се намира на ул. " Иван Вазов “ №2 в Трийхаус, познато на доста варненци като мястото за споделено четене на детски книжки. Размяната ще се организира от 19 май до 1 юни, защото е и във връзка Деня на детето. Работното време ще е от 10.30 до 16.30 часа през делничните дни, а в събота от 11.00 до 13.00 часа, като неделя е почивен ден.

Според новия правилник, в случай че желаете да се сдобиете с нова играчка ще би трябвало да носите друга в подмяна. Същото ще е и за книжките и настолните игри. Целта е да има за всеки от всичко, изясни Наталия Николова. Обикновено най-вече хората носят детски играчки, по-малко са книжките и настолните игри. Важно изискване е играчките да са здрави, а книжките непокътнати.

По време на размяната посетителите ще могат да се снабдят и с наръчника " Как да вършим изкуство от боклуци? “, в който има потребни препоръки за това как да претворите непотребните движимости в ексцентрично изкуство, уместно за интериора у дома. В допълнение Наталия сътвори и над 10 видеа youtube канала на асоциацията с практични препоръки за преработване на боклуци.

Много постоянно откакто размяната свърши остават играчки и книжки, сподели още Наталия. Всяка година ги даряваме на деца в потребност от обществени домове или рискови групи. Тази година одобряват оферти къде могат да дарят, добави още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР