С идеята да се премахне давността за приватизационните сделки на

...
С идеята да се премахне давността за приватизационните сделки на
Коментари Харесай

Иван Костов: Преразглеждането на давностната система е нелепо

С концепцията да се отстрани отминалостта за приватизационните покупко-продажби на българското общество се нанесе контузия, която не бе нанесена в никоя друга страна в района. Това разяснява в ефира на "Дарик " някогашният министър председател Иван Костов, при чието държавно управление бяха осъществени основни приватизационни покупко-продажби.

Според него с предлагането на ГЕРБ за промени в Конституцията в тази посока целият развой по раздържавяване се афишира за незаконен. Оценката на Костов е, че това унищожава престижа на всички политически сили, защото разнообразни държавни управления са приватизирали. Според него също така се унищожава престижа на цялата политическа система и се лишава на бъдещите политици какъвто и да било кураж да поемат опасности, предава "Дневник ".

"Самата концепция българският парламент да преразглежда давностна система, основана в римското право, ми наподобява нелепа ", изясни той и акцентира, че не се тормози от нищо. Напомни, че процесът е почнал по времето на кабинета "Виденов ", минал е през разнообразни други държавни управления, и е изработен, с цел да може да се откри в страната пазарна стопанска система и тя да бъде извадена от разнообразни ограничаващи описи в интернационален проект.

Обяви, че ще предложения на обществен спор предходния президент Росен Плевнелиев и някогашният основен прокурор Никола Филчев, които твърдяли погрешни неща за неизгодни за страната покупко-продажби. Щял да провокира по тематиката и сегашния министър председател, само че когато към този момент не заема поста. Според него изказванията на цитираните персони нямали общо с информацията в формалните документи.

Конкретно за най-често споменаваните покупко-продажби - за самолетна компания "Балкан " и "Кремиковци " изясни, че все още на приватизация сдруженията са имали малко активи, само че за сметка на това големи задължения. За какъв брой да се продадат такива сдружения, за които са се намерили претенденти, които са поели ангажимент да погасят отговорностите, попита риторично той.

"Който гледа в огледалото за назад виждане има заплаха да катастрофира, " заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР