С хубавото и топло време сладоледите стават все по-изкушаващи. А

...
С хубавото и топло време сладоледите стават все по-изкушаващи. А
Коментари Харесай

Груби нарушения със сладолед във Варна: Масово използват суровини с изтекъл срок на годност!

С хубавото и топло време сладоледите стават все по-изкушаващи. А със старта на лятото от Българската организация по сигурност на храните започнаха засилени инспекции за качеството на леденото лакомство, което ни се предлага. Инспекции се организират в индустриални цехове и обекти за продажба.

" Следи се дали се съблюдава софтуерният развой, параметрите на пастьоризация, закаляване и предпазване на сладоледа, етикетиране, състав и алергени, в случай че има такива ", изясни доктор Златина Димова, шеф на ОДБХ – Варна.

И до момента в който на множеството места условията са спазени, инспекциите демонстрират, че има и обекти с груби нарушавания: потребление на първични материали с изминал период на валидност, работа на личен състав с изтекли здравни книжки и други

Такива нарушавания са открити в индустриален завод във Варна. Той към този момент е бил запечатван от контролните органи, само че все пак е траял да реализира своята активност.

" Лицето не се яви на заповед за прекъсване на активност, макар че беше извикан в ОДБХ - Варна. На 14-и е извършен диалог, при който лицето отново отхвърля. На 19 юли, със съдействието на " Икономическа полиция ", обектът е посетен обекта, само че не е обезпечен достъп ", изясни пред NOVA доктор Надежда Петрова - гл. контрольор в ОДБХ.

Управителят на цеха не подвига телефона си.

" Това е закононарушение по Наказателния кодекс и ние сме подхванали съответните дейности с писмо до другите виновни институции ", сподели доктор Димова.

За нарушителите обаче са планувани съществени санкции, започващи от 2000 лева

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР