С хляб и сол по стара традиция бяха посрещнати официалните

...
С хляб и сол по стара традиция бяха посрещнати официалните
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров присъства на откриването на „Народен събор” 2018 в Пловдив

С самун и сол по остаряла традиция бяха посрещнати формалните посетители на „ Народен събор “ 2018 в парк „ Лаута “ в Пловдив. На откриването на двудневния фестивал за фолклор участваха министърът на културата на Република Македония Роберт Алагьозовски, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, националният представител от ГЕРБ Димитър Лазаров, районни кметове, участниците в Международния фестивал за лирика „ Орфей “.

Символичният хазаин на събитието - кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров, благодари на участниците, които са повече от 3000, че ще пренесат творчеството си в парк „ Лаута “ и ще зарадват с него многочислените гости.

"Прекрасно е всякога, когато сме тук да си спомняме по какъв начин изглеждаше "Лаута " преди 7-8 години, какъв брой старания положихме, с цел да го превърнем в желано място. И по-късно, някак по натурален метод, пристигнаха и тези прелестни хрумвания с празниците на националното творчество ", съобщи в приветствието си кметът Иван Тотев.

Гръм на черешово топче даде началото на „ Народен събор “ 2018. Многобройните реализатори, танцьори и музиканти ще се показват на две подиуми, а съпътстващата стратегия е разнообразна – занаяти, учебно заведение за танци и национални принадлежности и доста други, акцентира основателят на събитието Димитър Михов от „ Ясмина “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР