С хиляди повече от официалните данни на ООН е броят

...
С хиляди повече от официалните данни на ООН е броят
Коментари Харесай

Броят на убитите цивилни в Украйна е много по-висок, отколкото сочат данните

С хиляди повече от формалните данни на Организация на обединените нации е броят на убитите цивилни от началото на войната в Украйна, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на ръководителя на задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на правата на индивида в страната, цитира news.bg.

Според формалната статистика броят на жертвите досега е 3381 души.

Екипът на Организация на обединените нации, който включва 55 наблюдаващи в Украйна, показва, че множеството от смъртните случаи са настъпили в резултат на потреблението на избухливи оръжия с необятна зона на влияние, като въздушни удари.

Работим върху оценките, само че всичко, което мога да кажа към този момент, е, че те са с хиляди повече от числата, които сега ви дадохме, изясни Матилда Богнер на брифинг в Женева, когато беше запитана за общия брой на смъртните случаи.

Голямата черна дупка в действителност е Мариупол, където ни беше мъчно да получим цялостен достъп и да разполагаме с изцяло доказана информация, добави тя, имайки поради пристанищния град в Югоизточна Украйна, който беше очевидец на най-тежките сражения.

Москва отхвърля нейни цели да са цивилните поданици и назовава нахлуването си, почнало на 24 февруари, " специфична военна интервенция " за разоръжаване на Украйна и освобождението ѝ от " антируски националисти ", подклаждани от Запада.

Украйна и Западът пък настояват, че това е подправен предлог за водене на непредизвикана нападателна война.

Богнер съобщи, че нейният екип проверява и това, което дефинира като " достоверни изказвания " за изтезания, малтретиране и изтезания от украинските сили против съветските окупатори и свързани с тях въоръжени групи.

Тя акцентира, че екипът на Организация на обединените нации документира и нарушавания, осъществени от украинските сили, въпреки със доста по-голям мащаб да са тези на съветските войски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР