С грипните епидемии се срещаме всяка година, с изключение на

...
С грипните епидемии се срещаме всяка година, с изключение на
Коментари Харесай

Грипът се завръща! Доц. Кунчев посочи кога е пикът

С грипните епидемии се срещаме всяка година, като се изключи последните две, защото ограниченията за коронавирус покриваха всички останали респираторни болести. И сред самите вируси конкуренцията е жестока, само че този интервал свърши. Сега чакаме завръщането на грипа. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" Имаше някои податки, че може би ще е малко по-интензивна епидемията, главно от Южното полукълбо - Австралия и Нова Зеландия. От Съединени американски щати оповестяват за малко по-рано начало на грипната зараза в Северна Америка, само че за момента не виждам нещо по-драматично, нещо друго или по-тежко протичане. Вероятно ще бъде една естествена зараза ", изясни доцент Кунчев пред Българска национална телевизия.

По думите му у нас се появиха към този момент първите грипни изолации, само че през други години е имало повече случаи. Сега не са толкоз интензивни. Като всички вируси грипът се популяризира доста елементарно. Очаква се ускорение на процеса. Краят на януари и първата седмица на февруари се чака пикът на епидемията. Кунчев сподели още, че и в този момент може да се имунизираме против грип.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР