С грандиозен скандал започна работа парламента днес. И всичко започна

...
С грандиозен скандал започна работа парламента днес. И всичко започна
Коментари Харесай

Скандал в НС. БСП скочиха срещу вкарването на оръжията за Украйна като първа точка днес

С величествен скандал стартира работа Народното събрание през днешния ден. И всичко стартира откакто председателстващият съвещанието Росен Желязков от ГЕРБ предложи плана за решение за помощ за Украйна да стане точка първа от дневния ред на депутатите през днешния ден.

 

Като втора точка пък е одобрение на съглашение сред нашето МО и МО на Украйна за въоръжение, техника и муниции.

 

Двете точки ще се гледат на закрито съвещание, откакто единствено 46 депутати от Българска социалистическа партия и " Възраждане " гласоподаваха срещу, а повече от 150 я поддържаха.

" Кое е спешността да вкарате в пленарна зала точно предоставяне на оръжие на Украйна, това ли е най-важния въпрос св момента? Какво се случи нощес, че през днешния ден да е първа точка? Превръщаме се в общоприет щаб на защитата, а не като национално заседание ", ядоса се зам.-председателят на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

 

И уточни, че за Шенген имаме голям проблем, през това време се вкарват закони за увеличение на МРЗ.

 

" Дори 24 часа не може да работите за страната си, а изпълнявате избрани поръчки. Тази неотложност не е нужна, да го създадем другата седмица, да се прегледа на закрито съвещание. Не и силово през днешния ден да употребявате правилника. Моля ви, сътрудници, дано това да се кара по естествен ред, не оръжието е най-важно за страната ни ", настоя депутатът.

Същата теза отбрани съпартиецът му Георги Свиленски. Започвате деня с ботуши няма смисъл да наритвате Народно събрание от сутринта, без да дадете опция да се разиска дневния ред, ядоса се той, че решението влиза в зала без да е минало през председателския съвет.

 

" Лъсна лицето на обединението на войната ",отсече Свиленски.
След което изиска 30 мин отмора, само че Желязков съобщи, че са в режим на гласоподаване, а депутати от Българска социалистическа партия наскачаха през трибуната на Народно събрание.

 

Свиленски предложи Законът за учебното и предучилищното обучение, който е по-голям от военната помощ да стане точка първа. А Желязков му уточни, че тази точка я няма в дневния ред, на което Свиленски уточни, че е шеста в този на седмичната стратегия. Предложението не мина.

 

Иван Ченчев от Българска социалистическа партия също предложи разбъркване на точките, само че и то не срещна поддръжка от депутатите. Тъй като има десетки по-важни точки в дневния ред, аз желая да предложа т. 9 да стане точка номер едно - Закона за водите на " Възраждане ", направи следващо предложение за разбъркване Георги Гьоков.

 

Помощта за Украйна мина като първа точка с гласоподаване, а Иван Иванов от Българска социалистическа партия прикани депутатите да се осъзнаят.

" Това е парадокс, вкарвате точка срещу разпоредбите и срещу правилника, в миг, в който ни е отказано да сме част от Шенген. И желаете да ни вкарате във боен спор.

Прилича на 13 декември 1944 година Моля, по време на почивката размислете и оттеглете точката. Не може по този начин лековато да се отнасяте с най-важното нещо. Става живот за живот и гибел, за война ", продължи с възмущението си Борислав Гуцанов.

Половината депутати на " Възраждане " напуснаха пленарната зала и в нея останаха единствено 9 техни представители.

 

Очаквайте подробности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР