С гръмки речи от парламентарната трибуна започна новия политически сезон

...
С гръмки речи от парламентарната трибуна започна новия политически сезон
Коментари Харесай

Цветанов и Нинова в битка кой ще пребори корупцията. Управляващите готови за пълен мандат

С гръмки речи от парламентарната естрада стартира новия политически сезон в Народното събрание. Впечатление направи, че двете съществени партии в Народното събрание - ГЕРБ и Българска социалистическа партия сложиха битката с корупцията измежду главните си цели.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов прикани депутатите да работят дружно за по-добрата интеграция на България в европейските структури.
В декларация от името на групата Цветанов изрично съобщи, че болшинството на ГЕРБ и " Обединени патриоти " е готово да изкара цялостен 4-годишен мандат, а управническата им стратегия е направена в духа на прагматизма. " Нужно е народните представители да успеем да работим дружно и да не забравяме, че направеното в името на хората е най-големият политически дял. Много по-голям от самоцелното политическо опълчване, обричащи ни на застой, което ни прави и непродуктивни ", уточни още Цветан Цветанов.
По думите му присъединението на България към Шенген и еврозоната остават главен приоритет на държавното управление и болшинството.
" Дипломатическите ни ходове бяха подкрепени от европейските водачи. Еднозначно позитивна беше оценката за взаимните ни дипломатически старания с Македония “, означи ръководителят на групата на ГЕРБ.
" За да получим доверието на европейските структури и водачи е нужно да покажем, че си имаме вяра между тях. Българският гласоподавател няма да елементарни нито на ръководещи, нито на съпротива възможното пропиляване на шанса България да усъвършенства имиджа си в Европа “, сподели още Цветан Цветанов.
Той даде обещание партията да работи съгласно останалите за целите на страната. По думите му до края на годината трябвало да се одобри антикорупционният закон. Предизвикателство обаче, по думите му, остава контролът по използването. За ГЕРБ приоритет е битката с престъпността, интеграцията на бежанците. Добро и стабилно законодателство е упоритостта на ръководещата партия в този сезон.
Практическо насочено обучение и готови учители, както и битка с детската експанзия, са също съществени тематики за ГЕРБ. Здравеопазването също влиза като приоритет в програмата на ръководещите. " Съединението прави силата ", напомни Цветанов надписа над Народно събрание и с това завърши изявлението си.

След него думата взе соцлидерът Корнелия Нинова.
Що се отнася до вътрешната политика има доста нерешени проблеми, уточни Нинова. " Искаме да сложим акцент върху понижаване на бедността и повишение на приходите. Днес към този момент имаме и работещи небогати. Близо 2 млн. българи живеят на прага на бедността ", уточни Нинова.
" Да се посочват същинските проблеми ", прикани тя.
До края на годината от левицата ще предложат нов закон за банката за развиване, който би трябвало да подтиква дребния и междинен бизнес. Приоритет за Българска социалистическа партия е антикорупционното законодателство. " Да спрем същински, а не с фалшификати корупцията ", настоя Корнелия Нинова.
По думите на водача на опозицията алените имат една стратегическа цел и тя е повишение на приходите и понижаване на бедността. " Днес към този момент имаме и работещи небогати - един на всеки 10 ", сподели Нинова.
Тя уточни, че напъните на управниците би трябвало да са ориентирани към образованието, стопанската система и битката с корупцията, с цел да има сполучлива битка с бедността. Корнелия Нинова назова " силови " ограниченията на ГЕРБ за връщане на отпадналите деца в учебно заведение. Българска социалистическа партия щяла да предложи промени в Закона за предучилищното и учебното обучение с акцент върху отпадащите от учебно заведение. Ще се заложат и минимални прагове за възнаграждение в бранш " Наука ". Друго предложение ще е " един учебник - един клас ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР