С госпожа Мария Габриел имаме насрочени разговори за петък, събота

...
С госпожа Мария Габриел имаме насрочени разговори за петък, събота
Коментари Харесай

Асен Василев: Преговорите с ГЕРБ започват в края на седмицата, очаквам малки промени в МС

" С госпожа Мария Габриел имаме планувани диалози за петък, събота и неделя. Надяваме се да успеем в този порядък да реализираме единодушие ", сподели Василев пред публицисти, разяснявайки почналата с оставката на премиера процедура по идната ротация. 

Василев повтори тезата на Денков, че оставката му е спазено заричане. Финансовият министър разяснява и че е имал диалози както с премиера в оставка Николай Денков, по този начин и с вицепремиера в оставка Мария Габриел.

" Министерството на финансите си е изпълнило безусловно всички ограничения, които са заложени в програмата. Единствената неизпълнена мярка е второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност , само че там неизпълнението е, тъй като от февруари отлежават пътната карта и разпоредбите за избор на антикорупционната комисия. Парламентът би трябвало да ги гласоподава, с цел да можем да приключим процеса по второто заплащане ", сподели Василев.

Според него няма време за дълги договаряния сред първите две политически обединения.

Кирил Вътев
Снимка: БТА

Друг министър от кабинета " Денков " също разяснява въпроса с измененията в състава на Министерски съвет. 

" Този въпрос в никакъв случай не ме е занимавал, тъй като си правя работата все едно, че няма ротация ", сподели пред публицисти в Министерския съвет Кирил Вътев в отговор на въпрос остава ли на поста министър на земеделието след ротацията.

" Представяте ли си по какъв начин ще живеете, в случай че знаете, че на следващия ден повече няма да вършите тази работа. Не го мисля ".

Земеделският министър в оставка сподели още, че е имал диалози с Мария Габриел, само че не даде повече детайлности.

Вчера министър председателят Николай Денков подаде оставка на кабинета, която през днешния ден Народното събрание одобри с цялостно единогласие. С приемането на оставката се открива избраната конституционна процедура, съгласно която президентът след съвещания с парламентарните групи разпорежда на претендент за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група, да сформира държавно управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР