С голямо удовлетворение мога да споделя, че вчера Министерски съвет

...
С голямо удовлетворение мога да споделя, че вчера Министерски съвет
Коментари Харесай

Министър Йорданова: Вдигаме заплатите на служителите в ГДИН и ГДО

„ С огромно задоволство мога да споделя, че през вчерашния ден Министерски съвет одобри разпореждане, с което се подсигурява увеличението на възнаграждението на чиновниците в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “(ГДИН) и Главна дирекция „ Охрана ”(ГДО).

Това разгласи министърът на правораздаването, която през днешния ден посети пандиза във Враца. „ Увеличението е допустимо с помощта на проект за реорганизиране и усъвършенстване на активността в тези две дирекции. Това беше един сложен развой с дейни диспути и присъединяване на синдикалните организации на работещите в тези дирекции. Очакваме в идващите дни да приключим изчисленията за всеки един чиновник, тъй че този месец сътрудниците да получат своите нараствания. Планираме всеки един чиновник да получи твърда сума, а не процентно нарастване, тъй като по този начин чиновниците с по-ниски заплати ще получат по-малко нарастване. По предварителни планове сумата ще е по 300 лева на човек “, изясни министър Йорданова. 

Преди това тя се срещна на място с изискванията, при които търпят санкции лишените от независимост, както и с изискванията на труд на чиновниците от надзорно-охранителния състав и на инспекторите обществена активност и възпитателна работа. „ Убедих се, че за жалост в част от пространствата има течове. Има потребност от поправки. Ще приказвам с управлението ГДИН да се ускорят процедурите за доставка на строителни материали, с цел да могат тези проблеми да бъдат отстранени. Видях на място, че дезинсекцията не е задоволително ефикасна, макар средствата, които се разходват. Както знаете, Агенция „ Държавна финансова ревизия “ откри данни за нередности и машинация. Сигнализирала съм прокуратурата по този въпрос и чакаме той да се позволи. Битовите проблеми може би звучат нищожно, само че точно поради неприятни условия българските данъкоплатци заплащат компенсации за неспазване на интернационалните стандарти “, безапелационен бе правосъдният министър. 



Министър Йорданова посети и Поправителния дом за малолетни младежи към пандиза. В него се настаняват малолетни лишени от независимост момчета с мярка за неотклонение „ задържане под стража ” или с влезнала в действие присъда „ отнемане от независимост “. Министърът на правораздаването подари на младежите спортни такъми за свободното време през лятната почивка и им пожела наред с игрите, да не не помнят и подготовката си за учебно заведение. 



Проверката на правосъдния министър включва и оглед на дейностите по построяването на ново общежитие към пандиза във Враца. То ще бъде с потенциал 250 лишени от независимост и ще дава отговор на всички европейски условия. Строителните работи по преустройството на съществуващата постройка, която е в непосредствена непосредственост до пандиза, са финансирани по Програма „ Правосъдие “ на Норвежки финансов механизъм 2014-2021. В общежитието ще бъдат настанени лишените от независимост, които допреди месеци бяха в така наречен „ Керамична фабрика “. Лошите битови условия в него години наред бяха подложени на критика от национални и интернационалните институции, а в свои отчети неведнъж омбудсманът предлагаше неговото закриване. В момента пандизчиите от „ Керамична фабрика “ търпят присъдите си в Бойчиновци. 



Министър Йорданова също по този начин организира срещи с регионалния шеф на Враца Стефан Красимиров и адвокатската гилдия, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР