С голямо прискърбие съобщаваме, че почина генерал-лейтенант Люцкан Люцканов –

...
С голямо прискърбие съобщаваме, че почина генерал-лейтенант Люцкан Люцканов –
Коментари Харесай

СКРЪБНА ВЕСТ: Почина генерал-лейтенант Люцкан Люцканов – верен съратник към идеите и каузата на ПП „Движение презареди България”.

С огромно огорчение оповестяваме, че умря генерал-лейтенант Люцкан Люцканов – правилен сподвижник към концепциите и идеята на Политическа партия „ Движение презареди България”.

Бившият командващ Сухопътни войски извървя нелек и дълъг път с водача на партията Николай Бареков от самото основаване на политическия план до преди година. Ген.Люцканов беше ръководител на Софийската градска конструкция на партията, определен с цялостно болшинство по време на заседание през месец май 2015 година.

Той е измежду основоположниците на партийните структури на Политическа партия „ България без цензура”, измежду видните идеолози, оставащ в съзнанието ни с скъпите си препоръки и уроци, предал на екипа. Освен като извънреден уредник и деятел в столичната конструкция ген.Люцканов бе и член на националното управление на партията. Ще го запомним с отзивчивостта, отговорността, достолепието и достойнството му, които изпълваха редиците на партията. Роден е на 8 ноември 1939 година в хасковското село Орлов дол. Средно обучение приключва в Тополовград, а по-късно.

Висшето национално военно учебно заведение във Велико Търново. Започва службата си като пълководец на взвод. Учил е още във Военната академия в София и Генералщабната академия „ Климент Ворошилов “ в Съюз на съветските социалистически републики. В интервала 16 ноември 1990 – 30 август 1991 е командващ Трета войска с щаб в Сливен. От 30 август 1991 година – 12 май 1993 година е командващ Сухопътните войски на Българската войска. Между 1997 и 1999 година е секретар (заместник-министър) на Министерство на вътрешните работи. Председател е на клуб „ Командване на Сухопътните войски “ и клуб „ Трета армия” в Столичната организация на СОСЗР. От 2007 до 2009 година е заместник-кмет на регион „ Младост “.

Почивай в мир, генерале!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР