С голяма слука започна ловният сезон в ЛРД Огоста“-Монтана, съобщи

...
С голяма слука започна ловният сезон в ЛРД Огоста“-Монтана, съобщи
Коментари Харесай

Голяма слука за ловците в Монтанско при откриването на сезона /снимки/

С огромна слука стартира ловният сезон в ЛРД „ Огоста “-Монтана, заяви експертът по лова в сдружението Александър Георгиев.
При първия за сезона ловджийски излет дружинките са имали редица точни попадения. Засега с най-голяма слука е дружинката в село Сумер, където са отстреляли 4 огромни диви прасета.
С прецизен мерник се похвалиха и дружинките от Долно Белотинци, Клисурица и Долна Рикса, разясни Георгиев. Точният брой на отстреляните диви прасета по региони ще бъде обяснен при започване на седмицата.
„ Традиционно в нашето съдружие най-практикувания лов е груповият лов на дива свиня. Затова и грижите за този тип дивеч сана равнище. За задачата дружинките са си събрали нужния фураж, с който би трябвало да подхранват дивеча в техните ловно-стопански региони, имат си построени хранилки, солища и всички уреди за дивеча.
Направени са съответните протоколи, заверени и от държавните горски чиновници по горските стопанства ”, показа Георгиев.
Индивидуалното и групово ловуване на малък локален и водоплаващ дивеч се практикува в събота, неделя и в дните, оповестени за публични празници. След 1 януари  водоплаващ дивеч може да се ловува и в сряда. Извършва се единствено денем – от изгрева, до залеза на слънцето.
Ловният сезон ще продължи до втората неделя на месец януари идната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР