С голям конкурс-спектакъл за 56-и път бе избрана “Девойка Кюстендилска

...
С голям конкурс-спектакъл за 56-и път бе избрана “Девойка Кюстендилска
Коментари Харесай

Моника Йорданова e Девойка Кюстендилска пролет 2023 г

С огромен конкурс-спектакъл за 56-и път бе определена “Девойка Кюстендилска пролет “

Носителка на короната и знак на града стана Моника Ивайлова Йорданова под номер P10, първа подгласничка е Мирела Николаева Славова с номер P5, втора подгласничка e Диана Борисова Георгиева с номер P8.

„ Девойка на публиката “ е Радина Антова Петрова с номер P2,която бе определена посредством SMS гласоподаване, траяло и по време на спектакъла.

Водещи на програмата бяха артистите Игор и Иван, а за празничното въодушевление се погрижиха група „ СкандаУ “, Трио " Фида " към Хор " Нуша " и „ Чинари Drums ”.

Спектакълът се организира на открита сцена на площад „ Велбъжд “ гр. Кюстендил, беше предаван онлайн в YouTube канала на „ Отдел просвета и духовно развиване “, в обществените мрежи и ТВ Запад.

Запис от събитието можете да гледате на: https://www.youtube.com/watch?v=c4r7LG0K6P0

Победителката в състезанието „ Девойка Кюстендилска пролет “ 2023 получава парична премия от 1500 лева, а двете й подгласнички и „ Девойка на публиката ” по 850 лева Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил - формалните тоалети и обувките, с които вземат участие в спектакъла, както и първокласни албуми със фотоси.

Тържествата по случай празника „ Кюстендилска пролет ” ще продължат на 21 март от 11:00 часа на площад „ Велбъжд “ където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои обред по предаването на знаците на града. По традиция новоизбраните Девойки „ Кюстендилска пролет “ ще получат Символите на града от своите предшественички, а специфични посетители ще бъдат артистите от Ансамбъл „ Пирин “, които ще показват своя нов театър „ През девет планини “.

Празникът ще продължи на сцена „ Базиликата “ в лесопарк „ Хисарлъка “ от 14:00 часа, където по остарял бит Девойка „ Кюстендилска пролет “ ще насочи привет към своите съграждани, във връзка настъпването на първия пролетен ден. Там за настроението на гостите ще се погрижат кюстендилските реализатори Симона Петрова – Мона, Димана Крумова и Кристиян Янкулов.

На 21 март от 10:00 до 18:00 часа на площад " Велбъжд " за втора поредна година Община Кюстендил провежда изложението-базар на цветя и декоративни растения. Инициативата има за цел да поддържа локалния бизнес и да подтиква желанието на кюстендилци да украсят своя град.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР