С голям интрига и много неизвестни се насочва към решаващата

...
С голям интрига и много неизвестни се насочва към решаващата
Коментари Харесай

След подобрени рекорди: има ли съмнение в чистотата на колоездачите в Тура

С огромен конспирация и доста незнайни се насочва към решаващата трета седмица в надпреварата. Претендентите за купата Йонас Вингегор ( " Йъмбо Висма " ) и Тадей Почар (UAE Team Emirates) са разграничени от единствено 10 секунди в интерес на датчанина.

Това е и сред първия и втория в генералното класиране на тази фаза от конкуренцията.

Дотук Вингегор и Погачар впечатляват, само че тяхното показване повдигна и доста въпроси. След като върховете на някои от най-тежките височини бяха усъвършенствани, освен това с доста, то се подориха подозрения дали всичко е постоянно и чисто.

В първата седмица Вингегор смачка върховото достижение за нанагорнище на височината Кол де Мари Бланк в Пиренеите, след което бяха записани и други върхове. Погачар усъвършенства с близо две минути своето достижение на Кол дьо Гран Коломбие в Жюра, а двамата дружно победиха с 42 секунди изкачването на Сен Жерве Мон Блан, което беше записал Крис Фрум преди години.

Най-впечатляващо обаче се оказа, че в 14-тия стадий Вингегор и Погачар се движиха по-бързо в първите 10 км на височината Жу План от рекордното време на Марко Пантани от 1997 година По-късно любимците започнаха да се дебнат и останаха на минута от достижението на Пирата.

Подобряването на върховете, записани в средата и края на 90-те години, в ерата на еритропоетина (ЕПО) обаче накараха доста специалисти да задават въпроси и да са скептични.

" Честно казано, изцяло разбирам скептицизма. Трябва да бъдем скептични предвид на случилото се в предишното, в противоположен случай това ще се повтори. Така че да, изцяло разбирам въпросите, които получаваме за това ", сподели Вингегор след 15-тия стадий.

 След усъвършенствани върхове: има ли подозрение в чистотата на колоездачите в Тура
© Reuters

" Единственото, което мога да кажа, е, че не взимам нищо нищо, само че да, в случай че би трябвало да съм почтен, има песимизъм във връзка с това, че караме бързо и да, мисля, че това е добре ".

Според датчанина спортът е напреднал доста в последните 15 години и това се отразява.

" Има и нещо друго - храна, материали, тренировки, които са се подобрили. Но още веднъж бих споделил, че постоянно е добре да бъдем скептични или най-малко да помислим за това ".

имаше и след преобладаващото показване на неговия тим " Йъмбо Висма " по пътя към успеха му през 2022 година

Погачар, победител от 2020 и 2021 година, също приказва по тематиката в почивния ден, когато даде конференция. " Винаги ме питат това и отговорът ми не се разграничава. Караме бързо, би трябвало да кажа, че във всеки стадий даваме цялостна газ и е мъчно, само че разбирам хората, които задават въпроси поради случилото се в предишното ".

" Някои хора не могат да го преодолеят и аз изцяло ги разбирам ", сподели словенецът.

Какво следва в третата седмица

Дотук надпреварата е доминирано от двамата кандидати, които в последните стадии не могат да си създадат разлика. Третата седмица стартира с самостоятелно тичане по часовник във вторник, което може да бъде решаващо за крайния триумф.

Часовникът е дълъг 22.4 км. В сряда пък следва и най-тежкият планински стадий. Той включва и височината Кол де ла Льоз (28.1 км 6%), която доближава до 2304 метра. Именно на нея през 2020 година Погачар имаше проблеми.

" Направих разузнаване на 17-тият стадий. На хартия това е най-трудният ден в Тура. Височините са дълги и на огромна надморска височина. Също по този начин върших разузнаване и на часовника ", отговори Погачар на въпрос на " Дневник ".

 След усъвършенствани върхове: има ли подозрение в чистотата на колоездачите в Тура
© Reuters

Той откроява значимостта и на предпоследният 20-ти стадий. " Но не съм правил такова на 20-тият стадий, макар че тази зона ми е малко или доста позната. Този стадий също ще е основен, изключително, в случай че има офанзиви от началото може да бъде доста тежък ".

Съперникът му Вингегор продължава да бъде в жълто, като споделя, че той и отборът му имат проект. " Има стадии, които ми пасват и би трябвало да се възползваме. Ще забележим каква ще е обстановката след часовника ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР