С голф и турнир по сумо продължава посещението на американския

...
С голф и турнир по сумо продължава посещението на американския
Коментари Харесай

Тръмп мери сили с премиера Абе в Япония

С голф и шампионат по сумо продължава визитата на американския президент Доналд Тръмп в Япония. Малко след идването си в страната на изгряващото слънце, Тръмп написа, че не е обезпокоен от последните ракети, изстреляни от Северна Корея. Още за договарянията Вашингтон-Токио в идната минута.

 © Снимки: БГНЕС
След неделна закуска, водачите на Съединени американски щати и Япония споделиха общата си пристрастеност - Тръмп и Абе играха голф за пети път. Не пропуснаха и да си създадат селфи. Междувременно - в Туитър, американският държавен глава написа, че има доста огромен прогрес в комерсиалните договаряния сред Вашингтон и Токио, само че повече ще бъде реализирано след парламентарните избори в страната на изгряващото слънце. Япония е един от главните съдружници на Съединени американски щати в региона на търговията и по въпросите на сигурността.

Официалните договаряния сред двете страни са планувани за на следващия ден и една от главните тематики ще бъде нуклеарната стратегия на Северна Корея. Според анализатори туитът на Тръмп., че не се тормози от последните, изстреляни от Пхенян ракети, опонира на тезите на личния му консултант по сигурността - Джон Болтън.

Програмата на президента включва посещаване на шампионат по сумо и вечеря с император Нарухито. Тръмп ще бъде първият задграничен водач, който ще се среще с новия наследника на Хризантемовия престол. Богата е и програмата на Първата дама на САщ - Мелания, дружно със брачната половинка на премиера Шиндзо Абе тя посети музей на цифровото изкуство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР