С големите промени през 2020 г. модната индустрия също трябваше

...
С големите промени през 2020 г. модната индустрия също трябваше
Коментари Харесай

Шоуто трябва да продължи: как модните спектакли идват на един клик разстояние

С огромните промени през 2020 година стилната промишленост също трябваше да се ориентира към цифровия свят. Като едно от главните решения се откроиха виртуалните събития, измежду които и цифрови ревюта .

През пролетта Шанхай се отличи с първата седмица на модата в света, стриймвана напълно онлайн . Според данни на уредниците, мероприятието е събрало 72 млн. долари от виртуални продажби и се е провело при общо 11 милиона гледания. Примерът на Шанхай последва и Москва, а седмицата на модата в Милано да вземем за пример съчета цифровото с физическо.

Големи марки като Moschino и Prada демонстрираха сбирките си за пролет/лято 2021 година посредством виртуални презентации , които всеки може да гледа в YouTube каналите на стилните къщи.

 фешън шоу на Savage X Fenty Getty

Дори стилното шоу по случай новите модели на Savage X Fenty – марката за долни дрехи на Риана, се лиши от аудитория, само че записът на събитието може да се види в стрийминг платформата Amazon Prime .

Според някои специалисти точно този метод към стилните събития ще се трансформира в „ новото обикновено “ поради продължителните резултати на пандемията.

Добрата вест в тази ситуация е, че с потреблението на усъвършенствани технологии стилната промишленост има упоритостта на направи виртуалните шоута не по-малко впечатляващи спрямо прекарването онлайн в залата . Кураторите на събитията могат да употребяват зелен екран, добавена действителност и образни резултати, с цел да основат заблуда за близко действително събитие. А почтено казано, с отлагането на физическите събития, светът на модата няма и различен избор.

 фешън шоу ревю Getty

Другият позитивен резултат в тази ситуация е приближаването на промишлеността към мейнстрийм публиката . А това значи, че за „ елементарните “ хора не е нужно да похарчат хиляди долари, с цел да стигнат до фешън дестинация и станат очевидци на ревю – ревюто към този момент идва при тях!

Освен това, някои отчети допускат, че нововъведения като 3D аватари, облечени в цифрово основано облекло, лицата на действителни модели, проектирани върху 3D тела, и действителни модели, облечени във физически или цифрови облекла , са разновидности, които могат да пристъпят в света на онлайн модата по-рано, в сравнение с сме си представяли.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР