С години полицията не успява да създаде апарат от информатори,

...
С години полицията не успява да създаде апарат от информатори,
Коментари Харесай

Полицията не може от години да създаде екип от информатори

С години полицията не съумява да сътвори уред от информатори, което дава отражение при разкриването на тежки закононарушения. Това сподели в изявление за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ ген. Румен Миланов, някогашен шеф на Национална работа „ Жандармерия “, на Национална работа „ Борба с проведената престъпност “ и на Националната работа за защита.

Ген. Румен Миланов разяснява продължаващото към този момент 19-ти ден търсене на някогашния пандизчия Стоян Зайков, издирван за две убийства в Костенец. Ген. Миланов акцентира, че преследването на хора, които правят закононарушения, е комплициран развой.

„ Статистиката демонстрира, че битовите закононарушения са с висока степен на разкриваемост, защото са подбудени от персонални претекстове. На пръв взор и това ликвидиране наподобява по този метод. Ще напомня, че някои добре проведени убийства в региона на проведената престъпност остават неразкрити и главният въпрос, който се появява в тази обстановка, е каква е подготовката и уменията на причинителя на това действие. Това е битово ликвидиране, обаче добре изпълнено от човек с опит. Това се приближава до закононарушенията в региона на проведената престъпност “, добави ген. Румен Миланов.

Той акцентира, че полицията е положила големи старания за разкриването му, само че до този миг не съумяват.

„ Големият проблем не се свежда единствено до този случай, той е към този момент отражение на развой, който с години върви в отрицателна посока. Само с охранителни ограничения мъчно биха се разкрили сходни закононарушения, защото липсва скритата информация. С години полицията не съумява да сътвори уред от информатори. Тези процеси, които настъпиха, изключително с ваденето на досиетата от някогашната Държавна сигурност, липсват информаторите, липсва системата от хора, които умеят да набират информатори, липсва така наречен престъпното разузнаване. Това са процеси, които изгубиха своя капацитет и несъмнено дават отражение при сходни случаи “, сподели още ген. Миланов.

Според него през годините е била занижена и ролята на районните инспектори, макар че в този момент се вършат опити този институт да бъде възобновен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР