С гневна декларация срещу служебния кабинет излезе днес Български хелзинкски

...
С гневна декларация срещу служебния кабинет излезе днес Български хелзинкски
Коментари Харесай

Гражданска организация: Кабинетът да каже гони ли украинците!

С гневна декларация против служебния кабинет излезе през днешния ден Български хелзинкски комитет (БХК). Поводът - казусът с изхранването на украинските бежанци у нас. В изказването си неправителствената организация напомня хронологията на управническите бездействия от последните месеци. И тъй като те по никакъв начин не наподобяват инцидентни, моли: " Призоваваме служебното държавно управление да предприеме незабавни ограничения по осъществяване на поетите на 23 ноември задължения. В противоположен случай, в случай че задачата на бездействието му е да изгони украинските бежанци от България, дано най-малко да има доблестта да го съобщи в прав текст. По-достойно ще е, в сравнение с да ги оставя да гладуват ".

На визирания 23 ноември 2022 година бе свикана среща с представители на цивилен организации, измежду които и БХК. Тогава са дадени напоителни обещания: " Представителите на щаба на служебното държавно управление, както и председателстващите срещата заместник-министър на вътрешните работи господин Емил Ганчев и заместинк-директор на Дирекция „ Миграция “ господин Мариян Данков дадоха категорично заричане, че от идващия ден щабът ще обезпечи изхранването най-малко на уязвимите украински бежанци, преместени в държавни и общински бази ". След повече от 30 дни действителни дейности няма. " През тези дни служебното държавно управление одобри няколко решения по програмата за филантропично настаняване. В нито едно от тях до ден-днешен не се загатва думата „ храна “ ", споделят от БХК.

Организацията напомня също, че някои от (без)действията бяха сътворени тихомълком и нямаше да се разбере за тях, в случай че не бяха медийни и на доброволческите организации старания. Цялата декларация на БКХ -.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР