С гневна декларация на парламентарната група на Възраждане“ започна заседанието

...
С гневна декларация на парламентарната група на Възраждане“ започна заседанието
Коментари Харесай

Бой и обиди между Възраждане и Явор Божанков и Манол Пейков от ПП

С гневна декларация на парламентарната група на „ Възраждане “ стартира съвещанието на Народното събрание. След нея настана безпорядък и сбиване в залата, а квесторите дълго време не съумяха да разтърват депутатите, които се бяха скупчили към трибуната.

Един е със счупени очила, а различен - с одрана буза, трети - с раздрана риза.

В декларацията на " Възраждане “, прочетена от Искра Михайлова, се цитираха думи на Кирил Петков от скандалния запис на съвещанието на Националния съвет на " Продължаваме промяната ".

" Вие нямате морално право да бъдете през днешния ден в тази зала. Вие в никакъв случай не сте го имали “, обърна се тя към Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ и уйдурмите, които се канят да създадат, единствено и единствено да има кабинет.

Михайлова предизвести, че в случай че такава коалиция се случи, от " Възраждане “ ще призоват техните симпатизанти пред Народното събрание, а за какво не и в него. Покана щяла да бъде отправена и към разочарованите гласоподаватели на двете обединения.

Думите й накараха ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, който водеше съвещанието, да изрази вяра, че с тази декларация от " Възраждане “ не подстрекават към навлизане в Народното събрание.

Декларацията възмути Явор Божанков от Политическа партия, който назова партията на Костадин Костадинов отровен боклук и проруска партия. И акцентира в това време, че да има постоянно държавно управление е въпрос от народен интерес. 

Божанков съобщи, че непознатите сътрудници и предателите в действителност са хората на Костадинов. 

" Грозното заяждане е единствено върха на айсберга, тъй като една последна, популистка и проруска партия желае да ни закара на избори. Те и след изборите ще бъдат отровен боклук в политическия смисъл. Никой не договаря с тях, поздравяваме ГЕРБ и сътрудниците от нашата група. Защо да приемем техния апел и този на Радев за връщане на мандата, за какво желаят да ни закарат на предварителни избори? Защото ползата е да имаме държавно управление, а непознатият интерес е да нямаме ", каза Божанков. 

" Говориха за меки китки, двамата с Цончо и господин Костадинов най-вече ни съмняват в това отношение ", каза депутатът от Политическа партия по адрес на  " Възраждане ". Тук пристрастеностите кипнаха и депутати от " Възраждане “ скочиха на трибуната в опит да се саморазправят с Явор Божанков.

Заседанието бе прекъснато, а хора от Политическа партия и Демократична България също излязоха напред.

Започна побутване и дърпане в опит да се озаптят хората на Костадинов и да се избави Божанков от пердах. В резултат ризата на Манол Пейков от Политическа партия - Демократична България пострада - беше скъсана.

Манол Пейков: Вдетениха се сътрудниците от " Възраждане ", одраха ме 

Вдетениха се сътрудниците от " Възраждане ", одраха ме. Това разяснява депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Манол Пейков пред медиите в Народното събрание след физическите конфликти в пленарна зала.  " За мен е премного това, което българският народ виджа. Истинското лице на " Възраждане " се вижда в такива моменти. Ако тези хора инцидентно вземат властта, половината от вас няма да са тук, да не кажа и две трети ", сподели Пейков.  По думите му мъжеството е да се противопоставиш на сходна физическа офанзива, като той регистрира, че тя е пристигнала от партията на Костадинов. Той описа, че от " Възраждане " са скочили против Явор Божанков чисто физически. " И аз отидох да се опитам да ги спра ", сподели Пейков. Депутатът показа, че е имало и хули от тяхна страна.  Според него може Божанков леко да е прекалил, само че това не е причина да го атакуват физически.  Той разяснява, че " мека китка " е нещо напълно неутрално като засегнатост. Нещо срещу имате хората с друга ориентировка? Има независимост на тези неща в Европейски Съюз. Разберете един път вечно. Няма нищо обидно в това. Докато в другото има доста обидно ", съобщи Пейков


 

Източници: " Епицентър ", actualno.com

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР