С глоба от 500 лв. до пет хиляди лв. ще

...
С глоба от 500 лв. до пет хиляди лв. ще
Коментари Харесай

Глоба до 5 000 лева за проявите на вандализъм на територията на гробищните паркове в Разград

С санкция от 500 лева до пет хиляди лева ще бъдат наказвани деянията на вандализъм на територията на гробищните паркове в община Разград. Санкцията е написана в новата Наредба за гробищните паркове и погребално-обредната активност, призната на февруарското съвещание на локалния парламент. 

„ Липсата на закон, който да регламентира реда и изискванията на тези публични връзки, разрешава на нелоялни оператори на погребални услуги да правят действия не по законоустановения ред, да злоупотребяват със скръбта на жителите, да основават условия за монополно състояние и нелоялна конкуренция “, се стимулира при представянето на докладната бележка кметът Добрин Добрев. Той уточни, че рушенето на монументи, кражбата и оскверняването им от недобросъвестни жители е постоянно срещано събитие в гробищата на територията на община Разград. По думите му тези дейности остават ненаказани, защото няма до момента признати ясни административно-наказателни разпореждания, които да регламентират налагане на наказания при прояви на вандализъм.

В раздел IX от новата разпоредба е очакван надзор и налагане на санкции за разнообразни по тип нарушавания. Когато построяването и монтирането на монументи, рамки и други трайни надгробни знаци се прави в нарушаване, глобата ще е от 300 до 500 лева При нарушаване на наредбите от физически и юридически лица, извършващи траурни и каменоделски услуги, санкциите ще са надлежно от 500 лева до хиляди лева и от хиляда до две хиляди лева За физическите и юридически лица, които правят комерсиална активност и услуги за популацията на територията на гробищния парк в нарушаване на наредбите, глобите ще са от 250 лева до 500 лева и от 500 до хиляда лева Ако гробните места не дават отговор на условията, ще бъде налагана санкция в размер от 50 лева до 250 лева, а при наново нарушаване, глобата ще бъде до 500 лева

Според кмета на общината наредбата ще спомогне за реализиране на по-добро ръководство на гробищните паркове , понижаване на жалбите и сигналите на жителите за нарушавания, както и на самите нарушавания. Целта е също да се приключи достъпа на инцидентни компании, измамници, крадци и прекупвачи, предлагащи каменоделски услуги, прекратяване на кражбите и вандализма, както и обезпечаване спокойствието на жителите, посещаващи гробищните паркове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР