С гласовете на управляващото мнозинство в Столичния общински съвет -

...
С гласовете на управляващото мнозинство в Столичния общински съвет -
Коментари Харесай

Повече пари за почистване на София догодина - лъвският пай за фирми около Домусчиев, Вълка и Титан

С гласовете на ръководещото болшинство в Столичния общински съвет - обединенията ГЕРБ-СДС и ВМРО- " Атака ", бе решено през 2021 година
Сумата е с към 4 млн. повече от разноските за същата активност през отиващата си година. План-сметката за чистотата включва всички действия по събирането и обезвреждането на боклуци, лятното и зимно разчистване на улици и обществени площи, рекултивацията на затворените депа и други
При дебатите ръководещите се похвалиха с това, че парите за непорочност се усилват, без да се подвигат налозите. Таксата за недвижими парцели на жителите се резервира в размер на 1.6 % върху данъчната оценка. Непроменен остава и размерът на таксата за нежилищните парцели на предприятията - 10% върху отчетната стойност.
ГЕРБ акцентираха и че общината усилва размера на миенето на улици в града. Властите в София обаче заобиколиха отговора на въпроса по какъв начин се управлява този развой и не изнесоха информация какъв брой инспекции са направени и какви санкции са наложени на сметосъбиращите компании поради официално и некачествено миене на улици.
В същото време многочислените мнения на жителите на града в разнообразни обществени групи демонстрират, че те са извънредно недоволни от отсъствието на каквито и за цистерни в техните квартали и от качеството на уличното миене там, където такова въпреки всичко се прави.
Тома Белев от " Демократична България " пресметна, че на процедура ще бъдат измити по-малко от половината улици в София. Той разясни, че от отговори на администрацията е станало ясно, че почистващите машини няма да минат нито веднъж по улиците, които не са асфалтирани и по които няма тротоари.
Общинският консултант разясни, че става дума за 46% от цялата уличната мрежа в София. Белев разяснява, че това компрометира цяла философия за миене на улици, тъй като улиците без построена инфраструктура се намират главно в региони, в които кипи интензивно строителство - " Манастирски ливади ", " Витоша ", " Кръстова вада ", Студентски град и така нататък Това значи, че МПС-тата, излизащи от тези зони, ще продължат да придвижват голямо количество тиня и прахуляк из цяла София, акцентира Белев, представен от Агенция Крос.

С почистването в огромна част от София са натоварени компании с присъединяване на известните предприемачи Кирил Домусчиев, Румен Гайтански, прочут като Вълка, притежателите на компания " Титан " - Димитър Борисов и Иво Иванов. 
Според Столична община данните показвали, че в последните 3 години размерът на събрани и превозени боклуци се е нараснал с 11%. От опозицията обаче опонираха, че нарастванията размер е доказателство, че София не извършва условията за оползотворяване на битовите боклуци и че затова на нея й се постанова да гори огромната част от боклука си.
За лятно разчистване следващата година са планувани 62,1 млн., от които 39,2 млн. ще коства почистването на улиците. Тези пари също ще отидат главно във компаниите, на които София разпорежда събирането и извозването на сметта.
Най-голямото перо в бюджета за непорочност остава за поддържане на чистотата на териториите за публично прилагане - 88,4 млн. лева, като тук нарастването е с 3,2 млн. лева
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР