С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и БСП Народното събрание

...
С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и БСП Народното събрание
Коментари Харесай

НС прие ветото на президента върху Закона за съдебната власт

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия Народното събрание одобри наложеното несъгласие от президента Румен Радев върху Закона за правосъдната власт. Законът се връща за ново разглеждане.

На 2 юни с промени депутатите отделиха следствието от прокуратурата с предложение сред първо и второ четене и без разискване в правна комисия по предложение на " Възраждане ". Неспазването на законодателните процедури е един от претекстовете на президента да оспори взетото решение.

Основният претекст на Румен Радев е, че още през 2009 година следствието е било преместено към прокуратурата по условие на Европейския съюз в предприсъединителния интервал на България. В дебата единствено " Възраждане " и " ИТН " се оповестиха в отбрана на изваждането на следствието от прокуратурата.

Те упрекнаха ГЕРБ, че са дали своят вот тогава, тъй като това е бил авариен вид да бъде свален Иван Гешев като основен прокурор и в този момент към този момент това не било настоящо. От ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ признаха,че са прибързали и не са спазили процедурите по законодателството. Българска социалистическа партия потвърдиха негативния си избор от предходното гласоподаване на 2 юни. Движение за права и свободи не участваха в дебата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР