С гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и половината депутати от

...
С гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и половината депутати от
Коментари Харесай

Депутатите уволниха шефа на Сметната палата

С гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и половината депутати от български напредък Народното събрание приключи мандата на шефа на Сметната палата Цветан Цветков.



Мандатът на ръководителя на Сметната палата изтече през 2022 г. 

Проектът за решение на депутати по-рано през днешния ден беше без претекстове, само че от трибуната на Народното събрание ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова подлага на критика работата на Цветков. 

" Няколко одита, предоставени от Народното събрание на Република България, не бяха показани. Това е едното съображение. Второто съображение е, че съгласно нас, всички вносители, изрично Сметната палата не е упражнявала надзор върху финансирането на политическите партии. "

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев се възпротиви на метода, по който се предлага да се в профил Цветан Цветков. 

" От през днешния ден за през днешния ден решавате, че желаете да отстраним шефа на Сметната палата без претекстове. Видяхме, госпожа Атанасова сподели, че не бил внесъл някакви отчети, само че не знаела кои. Сметната палата си прави работата по закон, само че, че законът е по този начин изработен, че тя има доста малко пълномощия. Тя прави единствено одит за съгласуемост, точка ".

От „ Продължаваме промяната “ желаеха основаването на краткотрайна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия за механизма за финансиране на политическите партии и инициативни комитети и създаване на рекомендации за законодателни промени за бистрота на финансирането.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР