С гласовете на 12 от избраниците на хората от община

...
С гласовете на 12 от избраниците на хората от община
Коментари Харесай

12 общински съветници разрешиха на „Роял“ да регламентира обхвата на централния площад в Мездра

С гласовете на 12 от избраниците на хората от община Мездра бе позволено „ Роял “ ООД да създаде план за Подробен организационен проект /ПУП/ проект за регулация и застрояване, за регламентиране обсега на площад „ България” и пешеходните пространства към прилежащите улици в Мездра. Заявителят желае новият Подробен устройствен план да обхване освен кв. 64, обхващащ площад „ България “, където е съсобственик на търговски обект, само че и прилежащите кв. 65 и кв. 66., като по този метод твърди, че прави подаяние на общината.
В отговор на запитвания за какво обсегът на посочените квартали не е регламентиран, кметът на Общината посочи, че според Закона за общинската благосъстоятелност не се изисква да се сформират актове за общинска благосъстоятелност на улици и площади. Инж. Събков тъкмо очерта актуалните граници на площада, а точно от юг- ж.п. гара Мездра, от изток- ул. „ П.Р. Славейков “, от запад- ул. “Г. Димитров “, от север- ул. „ Ал. Стамболийски “.
Преди гласуването съветниците от Българска социалистическа партия напуснаха залата в символ на митинг против предложение, което неведнъж бе връщано от регионалния шеф, съда и прокуратурата за преразглеждане.
В последна сметка 12 от присъстващите 14 общински съветници поддържаха предлагането на „ Роял “ ООД, а двама бяха „ Против “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР