С Георги сме семейство от 5 години, тъй като живеем

...
С Георги сме семейство от 5 години, тъй като живеем
Коментари Харесай

Златка Райкова: Парите ме правят щастлива, но не съм алчна

С Георги сме семейство от 5 години, защото живеем дружно, признава плеймейтката


Златка Райкова е Мис Плеймейт 2007. Родена е на 12 януари 1986 година в Пазарджик. Самата тя споделя, че е тежък темперамент, властна в връзките си с близките. Харесва мъжкарите. През есента на 2007 година взе участие като съблазнителка в екзотичното риалити “Островът на изкушението”, а шест години по-късно става и съквартирант в “Биг брат All Stars”. Семейството й е разпиляно по целия свят. Maйкa й oт гoдини e в Иpлaндия c втopия cи cъпpyг. Бaщa й зaминaва за Иcпaния, кoгaтo Златка е нa 15. Eднaтa й бaбa пък paбoти в Aтинa oт дълги гoдини. Caмo дpyгaтa й бaбa e в Бългapия – в Cтpeлчa, и тя точно отглежда бъдещата плеймейтка. Райкова е приключила математическа гимназия в Пазарджик, а по-късно висше – компетентност „ Застраховане ”, в София. Златка изгря на звездния хоризонт като плеймейтка, затвърди имиджа си на изкусителка и се трансформира в бизнесдама. От 4 години има лична фешън марка и се изявява като дизайнер на дамски облекла. Преди броени дни, по време онлайн предаване на „ Като две капки вода ”, русото прелъщение получи предложение за брак от дългогодишния си другар – ММА боеца Георги Валентинов, по-млад от нея със седем години.

– Злати, назовават те откритието на „ Капките ”. Как приемаш това определение?
– Разбира се, че се веселя, само че нямам самочувствие на звезда. Забавлявам се и влизам във всеки облик с огромно наслаждение.

– Ти самата очакваше ли да постигнеш подобен триумф?
– Не съм мислела какво ще реализира. Исках да се изявя, тъй като постоянно съм обичала доста да пея.

– Какво в действителност те предизвика да участваш в шоуто?
– Това беше моя фантазия, която се сбъдва. Провокирана съм била единствено от желанието да бъда на сцена и да се развличам.

– Хората се отнасят с известни предубеждения към плеймейтките като цяло, а „ Златките ” стана нарицателно за дами, търсещи богати мъже, популярност в обществото и така нататък Доколко в действителност парите са приоритет за теб? Правят ли те щастлива?
– Приоритет не са, само че ме вършат щастлива. Не съм лаком човек, само че обичам да пребивавам добре. Това не значи, че бих направила всичко за пари.

– Какво ти пишат хората в обществените мрежи? Промениха ли се техните мнения от преди?
– Наистина в този момент доста ми пишат и в действителност доста хубави неща. Хората споделят, че са си трансформирали отношението към мене, че гледат предаването единствено поради мене.

– Хората те свързват с лъскави всемирски събития, първокласни почивки, скъпи облекла и така нататък Какво обаче се крие зад тази лъскава опаковка?


– Това е една привидна страна. В момента, в който се запознаеш с мен, разбираш, че тези неща са повърхностни. Смятам, че съм изчерпателен човек, който има повече вътрешни, в сравнение с външни качества, стига да желая да ги видиш.

– Чувстваш ли се съумяла жена в професионален проект?
– Аз работя и управлявам моята фешън марка от 4 години, считам, че има доста накъде да се развъртвам, само че мисля, че съм в вярна посока.

– А в персонален проект подготвена ли си да се впуснеш в сериозен фамилен живот, откакто към този момент публично получи предложение за брак от Георги?
– Ние сме семейство от 5 години, защото живеем дружно. За нас всичко си е постарому, просто изживяхме този миг пред всички.

– Очакваше ли това предложение или то беше цялостна изненада за теб? Искрени ли бяха сълзите в очите ти, които видяхме?
– Изненадата беше цялостна!!! Никога за момент не се усъмних, че може да се случи сходно нещо!

– Искаш ли да станеш майка? Мислите ли за деца?
– Разбира се! Коя жена не желае да е майка!?

– Доколкото знам, Георги е по-малък от теб. Смяташ ли, че по-младите мъже са по-добра партия, тъй като те карат да черпиш с цялостни шепи от живота?
– При нас той черпи сили от мен.

– Неговите родители по какъв начин те одобряват?
– Винаги са ме приемали добре и почитат неговия избор.

Катя Меламед:


Варненското злато не е най-старото в света


Откриха още по-древно край Пазарджик, само че отново в българските земи – люлка на цивилизацията, гордее се археоложката


Неотдавна бе разкрита извънредно забавна археологическа находка – Трети халколитен некропол във Варна, чиито открити артефакти ще бъдат изложени във Варненския археологически музей. По този мотив потърсихме археоложката Катя Меламед, която осветли историческото и научно значение на епохата и същността на някои от артефактите, открити до момента за това праисторическо време. Тя е историк и археолог, лекар на науките с научни цели Ранното средновековие, развиване на балканската просвета през Късната древност и ранното езическо Средновековие.

– Катя, ти си експерт по антични погребения, какво е изключителното в новия халколитен некропол, оголен неотдавна във Варна?
– Това изобретение в действителност е доста вълнуващо! Очакваме доста от него – може би ще даде още отговори на въпросите, сложени от Първия халколитен некропол във Варна, открит през 1972 година, който още провокира неотслабващ интерес освен измежду учените с разнообразни специалности, само че и измежду най-широка аудитория. Наред с всичко останало, новият халколитен некропол към този момент несъмнено обрисува необятния регион на Варна като извънредно богат на праистория, като един от авторитетните центрове от това време – да прибавим и интензивните подводни изследвания, които дават забавни резултати, да споменем и хипотезата за потопа, който се случва в Черно море, а и още доста други забавни условия. Славата и достойнството за интерпретацията на новото изобретение обаче по право принадлежи на откривателите. Аз самата проследявам изявленията и диалозите с голям интерес – и удивление. Така че в този момент по-добре да поговорим за историческия подтекст, в който този некропол се вмества, и да си напомним по какъв начин е изглеждал светът по времето, когато са се погребвали в него.

– Златните предмети от Варненския халколитен некропол се дефинират като най-старото обработено злато в света. Няма ли към този момент намерено и по-ранно? – Да, към този момент има. Праисторията е науката с най-бързо развиване – колкото е по-стара, толкоз по-динамично се трансформира нашето знание, непрестанно се откриват нови неща, нови доказателства. Както споделя Мадона – постоянно има по-хубаво момиче зад ъгъла. Доскоро златото от Варна беше най-старото. Халколитният некропол се датира 4400-4100 година прочие н.е. През 2016 година при изследванията в праисторическата селищна могила Юнаците край Пазарджик откриха златно мънисто, датирано съгласно археологическия подтекст към 4600 година прочие н.е. – по-ранно от предметите във Варненския некропол. През идната 2017 година се откри и златен антропоморфен талисман, сходен на варненските.

– А по какъв начин се интерпретира смисъла – а и повода – за Варненския халколитен некропол?
– Този въпрос към момента се разисква. Предложени са разнообразни хипотези, ще загатна единствено две. Преди години беше предположено, че това е царски некропол за доста огромен регион. В него са погребвани вождове, висши жреци и воини от задачите Балкани. Погребалните процесии са минавали през разнообразни непознати територии и през това време всички са спазвали мир. Тази доктрина се основава на обстоятелството, че гробовете са разнообразни като структури, погребални практики и състав на гробните блага. В някои гробове са открити сечива и върхове на стрели от яспис и съвсем несъмнено донесени от Източните Родопи. След изумителните резултати от изследванията на Солницата в региона на Провадия се предложи нова догадка – най-новата към този момент. Добивът на сол там е почнал през петото хилядолетие прочие н.е. По него време солта е равна на злато по цена и по смисъл, по значение. Безспорно производството на сол за търговия е натрупало благосъстояние, намерило израз в скъпоценните гробни блага в некропола във Варна. Освен всичко останало, бих отбелязала гроб № 43. Погребан е мъж на към 40-45 години, прекомерно висок за времето си – 1,70/1,75 м. Количеството златни блага (1,5 кг общо), както и подредбата им към тялото, дават съществени учредения да приемем, че към този момент съществува царска институция: златни приложения за дрехата, златна диадема, жезъл с евентуално дървена ръкохватка, облечена в злато, и увенчан с каменна и медна брадви, както и златен фалос, знак на плодородието и мъжкото начало. Тук можем да си напомним още един античен мит за Великата Богиня–Майка и нейния наследник, който в началото тя сама заченала. Изглежда през Халколита и това знание се е развило и се е родила историята за свещения брак сред нея и човешкия цар. С тази история е допустимо – споделям единствено допустимо – да разбираем и всички тези златни и сребърни съкровища, заровени в земята, в средата на нищото – като сватбени блага?

– Да се върнем на разнообразното състояние на скелетите. Защо античните са погребвали своите мъртви в изпъната поза или поза хокер?
– Погребването в изпъната поза е най-широко публикувано. Запазено е и до през днешния ден, с дребни промени в ситуацията на ръцете, скръстени на гърдите съгласно християнския бит. Интересна е позата хокер. Думата има немски генезис, от hocken, прикляквам. Всъщност тя прилича ембрионалната поза, в която се раждаме – в свито състояние, краката сгънати в коленете и мощно доближени към корема, ръцете също сгънати в лактите и притиснати към гърдите. Често по време на античните погребения телата са покривани с парчета охра, което оцветява в следствие костите – знак на кръвта. Изглежда визията е, че по този начин идваме на този свят, по този начин би трябвало и да го напуснем. Нека очертая накратко организацията на пространството съгласно античното познание – светът на живите = селото, река = вода = граница, светът на мъртвите = гробището. Според някои вярвания душите чакат във водата = на границата, с цел да се родят още веднъж. Впрочем визията за тази организация на пространството е непокътната съвсем до наши дни – въпреки и неумишлено. Ако пътуваме из България, постоянно ще видим, че селото се намира на един хълм, следва дере – или през днешния ден път, а селското гробище е устроено на отсрещния хълм, съвсем на същата височина. Това е смисълът на позата хокер, известна в доста езически общества, освен това без връзка сред тях, с цел да мислим за въздействия.

И ОЩЕ

Николета Тодорова връща короната за хубост


Благой Димитров няма да се дами повече


Деян Донков отива на интернационален фестивал


Цветана Пиронкова стана майка


Плевнелиев и Деси Банова се сгодили


Монетите могат да лекуват


Великият Илон Мъск е безпомощен пред фамилията си


Златната орфическа книга крие антични секрети


Плодовите сокове са по-вредни от тортите


Кои са най-интелигентните холивудски звезди


Критикуват България за решението по случая „ Скрипал “


Гала лишила девствеността на Дали

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА – В “ЖЪЛТ ТРУД” ОТ 4 АПРИЛ!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР