С гърмеж от две черешови топчета на площада в ловешкото

...
С гърмеж от две черешови топчета на площада в ловешкото
Коментари Харесай

С черешови топчета започна съборът Девет песни от извора

С пукот от две черешови топчета на площада в ловешкото село Тепава стартира 11-ият обичаен събор "Девет песни от извора ", оповестяват от общинската администрация.

В деня, в който честваме 133 години от Съединението на България, в ловешкото село са се надпявали сформира и артисти от 12 селища. Заедно с Духовия оркестър на Община Ловеч на сцената са се изявили над 150 самодейци.

В сдружението "Деветашко плато " влизат девет села от общините Летница, Ловеч и Севлиево. Съборът се провежда всяка година в друго село от сдружението с поддръжката на Община Ловеч и фондация "Америка за България ".

На събитието са участвали кметът на община Ловеч Корнелия Маринова, националният представител Милко Недялков, ръководителят на УС на съдружие "Деветашкото плато " Ива Таралежкова и други посетители.

Корнелия Маринова е връчила плакет на Община Ловеч "С най-хубави пожелания " на Ива Таралежкова поради изключителните заслуги на сдружението. На кметския наместник на Тепава Стефан Нейков бил връчен плакет със признака на Ловеч - покрития мост.

В музикалната стратегия са взели участие реализатори от читалищата в обитаемоте места от района.

Съборът има за цел да разпространява изворния фолклор, да сплотява локалната общественост, да обогати познанията на хората от региона и гостите за българското фолклорно благосъстояние, както и да поддържа ролята на читалищата като локални културни центрове, показват от администрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР