С филма „Първият човек“, посветен на астронавта Нийл Армстронг, ще

...
С филма „Първият човек“, посветен на астронавта Нийл Армстронг, ще
Коментари Харесай

Първият човек открива кинофеста във Венеция

С кино лентата „ Първият човек “, отдаден на астронавта Нийл Армстронг, ще започва кинофестивалът във Венеция.

ервеният килим за влиятелния конгрес ще бъде разпънат на 29 август, а изборът на лентата не е инцидентен. Режисурата е поверена на Деймиън Шазел, а в основната роля влиза холивудската звезда Раян Гослинг – в същите позиции те показаха отличника на „ Оскар “-ите през 2016 година - „ Ла Ла Ленд “, който откри кинофеста на венецианската лагуна тогава.

„ Първият човек “ е основан върху едноименната книга на професора по история Джеймс Р. Хенсън и се концентрира върху живота на популярния астронавт и фамилията му в интервала сред 1961 година и 1969 година, когато тече най-усилената подготовка и осъществяването на задачата до Луната. Във кино лентата основна роля има и актриста Клеър Фой, известна най-много като кралица Елизабет II от сериала „ Короната “. С присъединяване в продукцията се разписват още Пабло Шрайбър, Кайл Чандлър, Джон Бърнтал и други. Очаква се филмът да излезе на огромен екран през октомври.

Пълната стратегия на кинофестивала във Венеция ще бъде показана в Рим на 25 юли. Международното жури ще бъде управлявано от мексиканския режисьор Гилермо дел Торо.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР