С Европейска заповед за разследване на Великобритания са били изпратени

...
С Европейска заповед за разследване на Великобритания са били изпратени
Коментари Харесай

Великобритания ще проверява дали Гебрев е отровен с Новичок

С Европейска заповед за следствие на Англия са били изпратени всички резултати от проучвания, както и тези от финландската лаборатория, с цел да се откри дали веществото, с което е бил токсичен Емилиян Гебрев съставлява или е покрай отровата " Новичок ".
 ДС-генерал: Гебрев не е тровен с Новичок, а Скрипал е обидна аматьорщина  Експерт: Веществото, с което е токсичен Гебрев, не е Новичок  Гебрев самичък се усъмнил, че е тровен с Новичок, забъркан в аферата Скрипал идвал 3 пъти у нас
Това изясни основният прокурор Сотир Цацаров, откакто показа данните по следствието за Гебрев на депутатите от Комисията за надзор на службите, на която участваха и ръководителите на службите за сигурност, представен от Българска телеграфна агенция.

Цацаров добави, че в комисията е показал всички данни във връзка с хипотетичния съветски сътрудник Сергей Федотов, свързван със случая " Скрипал ", връзката му с Емилиян Гебрев и визитите му 2015 година в България - маршрут, места за настаняване и други съветски жители.

По думите му все още не е открита друга връзка сред Федотов и Гебрев с изключение на съвпадане във времевия интервал. 

Мотивите за този опит за ликвидиране би трябвало да се търсят все още на реализирането му или малко преди него, сподели Цацаров. Гебрев бил показал, че съгласно него нямало такива аргументи към оня миг. Ще бъдат обаче изискани данни за оръжейните покупко-продажби към оня миг.

По отношение на изнесените през днешния ден данни за трансферирани милиони евро по българска сметка от Венецуела основният прокурор Сотир Цацаров разяснява, че повече информация не може да бъде изнесена поради съглашение с американските сътрудници.

Той не удостовери нито отхвърли изнесени в медийното пространство имена на индивида, на който е била сметката и банката, в която се намира тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР