С емоционално изявление излезе мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп след

...
С емоционално изявление излезе мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп след
Коментари Харесай

Клоп на раздяла с Коутиньо: Сърцето и душата на Ливърпул не могат да бъдат трансферирани

С прочувствено изказване излезе мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп след оповестяването на прехвърлянето на Филипе Коутиньо в Барселона. Немският експерт пожела триумф на бразилския плеймекър в новия му отбор и изясни прочувствено, че сърцето и душата на мърсисайдския клуб не могат да бъдат трансферирани.

Коутиньо минава в каталунския исполин срешу 160 милиона евро. Ще играе на „ Камп Ноу “ в идващите 5 сезона. Освобождаващата му уговорка се равнява на 400 милиона евро. Ще бъде показан в понеделник, 8 януари.

„ С огромно отвращение ние, като тим и клуб, се разделяме с добър другар, превъзходен човек и приказен човек, какъвто е Филипе Коутиньо “, стартира Клоп и продължи:

„ За никого не е загадка, че Коутиньо искаше да си тръгне още от юли месец насам, когато Барселона обявява за първи път интереса си. Филипе упорства доста за този трансфер – пред мен, пред притежателите и пред съотборниците си, което изигра своята роля “.

„ Въпреки това, ние успяхме да го задържим след лятото на 2017 година с вярата, че ще успеем да го убедим да остане и да е част от плана, който ние градим “, добави немският експерт.

„ Мога да кажа на почитателите на Ливърпул, че ние като клуб направихме всичко да убедим Коутиньо да остане и да му покажем, че това е също толкоз атрактивно, като прекосяването в Испания. Но той, както и фамилията му бяха на 100 % сигурни, че бъдещето му принадлежи на Барселона. Това бе негова фантазия и ние нямахме никаква „ оръжия “ да променим желанията му “.

„ Филипе остави следва в този тим в миналите пет години, по тази причина всички са по този начин разочаровани, това обаче не значи, че не му желаем от сърце всичко най-хубаво “, добави Клоп.

„ Разбира се, почитателите са огорчени. Така е постоянно, когато се постанова да кажеш довиждане на някой специфичен човек. Тези неща обаче са част от живота и футбола. Хората имат своите персонални фантазии, своите цели и желания в живота “.

„ Футболистите идват и си отиват, това е футболът. Като клуб обаче сме огромни и мощни да продължим нашия нападателен напредък на терена. В последните години не сме били по-добре сложени. Ще използваме силата си, с цел да надмогнем моменти като този и да продължим да израстваме “.

„ Тук съм от много време, че да се срещна с историята на Ливърпул. Големи футболисти са си тръгвали и в други случаи, само че клубът е продължавал. Сърцето и душата на Ливърпул не могат да бъдат трансферирани, въпреки че съм уверен, че доста клубове биха желали да ги закупят “, изясни прочувствено Клоп.

„ Толкова имам вяра в гения, който имаме тук, доста религия, дружно с нашите притежатели, ще създадем нужните вложения, с цел да продължи израстването “.

„ Тогава, до момента в който се сбогуваме с Коутиньо, ние продължаваме по нашия път на напредък и развиване, до момента в който работим и се стремим към задачата ни – да върнем трофеите на „ Анфийлд “, приключи изказването си Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР