С екипа ми работим интензивно, за да завършим реформата, с

...
С екипа ми работим интензивно, за да завършим реформата, с
Коментари Харесай

Министърът на туризма: България е сигурна дестинация

С екипа ми работим интензивно, с цел да приключим промяната, с която да подпомогнем превантивно летния ни туризъм. Това сподели министърът на туризма Зарица Динкова в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Още през септември са почнали диалози и срещи с представители на бизнеса и на зимните курорти, с цел да се подготвим за сезона.

Министърът на туризма съобщи, че би предпочела България пред чужбина за празниците. „ Мисля, че имаме неповторима природа, а с изключение на курортите ни оферират и доста странични услуги - спа и балнео услуги, от които персонално аз бих не бих се отказала. "

Министърът на туризма благодари на избавителните екипи, които са реагирали и са оказали помощ на бедстващите хора, в това число на туристи по време на снежното злополучие. " Имам един зов. Все отново да имаме поради, че туризмът е обвързван с физически действия и интензивности. Свързан е с известни опасности. Отиваме на отмора с концепцията, че ще си изкараме добре, ще имаме свободно време с околните си, ще сме физически дейни. Но има опасности. Силите на природата не са за занемаряване. Нито морето, нито планината. Нека отиваме на отмора като се вслушваме в препоръките на специалистите, съблюдаваме разпоредбите и маршрутите ", уточни тя.

По думите на Динкова след експлоадирането на войната сред Израел и " Хамас " не се е налагало да се подхващат някакви спомагателни ограничения по обезпечаване на сигурността на израелските туристи, почиващи у нас. " Аз бях в непрекъснат контакт с посолството ни там и с посланика тук се видяхме доста бързо. Уверих го, че България е една сигурна дестинация и израелските туристи ще продължат да бъдат мечтани. Той също доста позитивно се изрече за приема от страна на израелските туристи. За тях България е все по-желана и все по-харесвана дестинация. Но предвид на обстановката туристите от Израел са много намалели ", акцентира тя.

Министърът на туризма изясни, че страната ни има масирани акции към турския, гръцкия и северномакедонския пазар. " Румъния е един обичайно доста добър пазар за нас, освен за летния ни туризъм, само че румънските туристи навлизат във все по-далечни елементи от България, практикуват туризъм от общата ни граница. "

Динкова акцентира, че по интернационалните отчети, които получаваме, България е сигурна дестинация. " Такива са и вътрешните ни данни за сигурността на градовете ни, тъй като уикенд туризмът съставлява все по-голям и по-голям интерес за задграничните туристи. Туроператорите показват, че постоянните линии също са цялостни с идващи през почивните дни за идващите месеци ", добави тя.

Средствата за туризъм не са задоволителни, съобщи тя. Искаме да влагаме пилотно в Родопите, в Розовата котловина. Въпросът е тези средства по какъв начин се изразходват, по какъв начин се мери успеваемостта им, по какъв начин се проучва възвращаемостта. Аз съм сигурна, че в случай че тази стратегия, която за момента дава толкоз положителни поръчки и провокира подобен възторг, в случай че метриката и резултатът са положителни, то ще успеем да получим и повече пари за идната година ", счита Зарица Динкова.

Очакванията й са за мощен зимен сезон.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР