С ежемесечния пакет от решения във връзка с нарушения от

...
С ежемесечния пакет от решения във връзка с нарушения от
Коментари Харесай

ЕК предприема мерки срещу България за неизпълнение на задължения в пет области


С ежемесечния пакет от решения по отношение на нарушавания от страна на страните членки Европейската комисия подхваща правни дейности против страните членки, които не извършват своите отговорности, произлизащи от правото на Европейски Съюз, оповестиха от Европейската комисия.

Решенията по отношение на България са в следните области:

Ø Цифров обединен пазар

Комисията реши през днешния ден да изпрати публични уведомителни писма до България и още 16 страни членки за обезпечаване на цялостното транспониране в националното право на първият законодателен акт на ниво Европейски Съюз в региона на киберсигурността. С Директивата за мрежова и осведомителна сигурност (Директива за МИС; Директива 2016/1148/ЕС) се цели да се реализира еднообразно високо ниво на сигурност на мрежите и осведомителните системи в целия Европейски Съюз. Държавите членки трябваше да транспонират Директивата за МИС в националното си право до 9 май 2018 година

Ø Околна среда

Комисията изпраща в допълнение публично уведомително писмо на България във връзка със систематични пропуски на страната при използването на законодателството на Европейски Съюз за запазване на природата. С Директивата на Европейски Съюз за птиците (Директива 2009/147/ЕО) и Директивата на Европейски Съюз за местообитанията (Директива 92/43/ЕИО на Съвета) се открива мрежа на ниво Европейски Съюз от предпазени зони „ Натура 2000 “. В България кумулативното влияние от съществуващите и утвърдените проекти и планове върху зоните по „ Натура 2000 “ систематично не е било вземано поради и осъществяването на доста промени, представляващи сериозна опасност за постигането на природозащитните цели, е били позволено без значение от съществуването на такава опасност.

Ø Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МСП

Комисията реши да изпрати публични уведомителни писма на 27 страни членки, измежду които и България, във връзка със сходството на националното им законодателство и практики с разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на признаването на професионалните квалификации (Директива 2005/36/ЕО, променена с Директива 2013/55/ЕС).

Ø Миграция, вътрешни работи и поданство

Комисията реши да изпрати публични уведомителни писма на България и още 13 страни членки за това, че не са съобщили за приемането на национално законодателство за цялостното транспониране на Директивата за резервационните данни на пасажерите (Директива 2016/681), която страните членки трябваше да транспонират в националното си законодателство до 25 май 2018 година

Ø Мобилност и превоз

Комисията прикани България и Полша да транспонират напълно европейските правила по отношение на инфраструктурата за различни горива (Директива 2014/94/ЕС). Тези две страни членки трябваше да са транспонирали тази инструкция най-късно до 18 ноември 2016 година, само че съгласно службите на Комисията не са транспонирали някои от оперативните разпореждания преди посочената дата.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР