С едва 0,4% са се увеличили предложенията спрямо май, сочи

...
С едва 0,4% са се увеличили предложенията спрямо май, сочи
Коментари Харесай

Застой в обявите за работа у нас през юни

С едвам 0,4% са се нараснали предложенията по отношение на май, сочи разбор

Предложенията за работа в ИТ бранша са 9% от всички разгласи през юни
(снимка: CC0 Public Domain)

След огромния растеж на разгласи за работа през май (+77% по отношение на април) броят на предложенията през юни остава съвсем неизменен, демонстрират данните от проучване на кариерния уебсайт JobTiger.

През юни се някои трендове на пазара на труда през юни:

С водещо дялово систематизиране измежду предложенията за работа са секторите „ Търговия и продажби ” (21%), „ Хотелиерство и ресторантьорство ” (18%) и „ Производство ” (13%), следвани от секторите „ Транспорт и логистика ” (9%), „ Административни и обслужващи действия ” (9%) и „ ИТ ” (9%).

С максимален позитивен растеж по отношение на предходния месец май са обявите за работа в секторите „ Транспорт и логистика ” (+29%), „ Здравеопазване и фармация ” (+20%) и „ Хотелиерство и ресторантьорство ” (+15%).

68% от предложенията за работа са съсредоточени в огромните регионални градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора. Най-напред в тази ранглиста е София с цели 41%, следвана от Варна (9,4%), Пловдив (8,9%) и Бургас, Русе и Стара Загора надлежно с по 3% дял от общия брой разгласи за работа.
още по тематиката
Въпреки следената позитивна наклонност, общият брой на обявите за работа към момента е с 35% по-нисък от този за същия интервал от 2019 година. Основна причина за това е рецесията, подбудена от пандемията с ковид, която засегна редица стопански браншове.

Значително повишеният брой случаи на позитивни проби с ковид от последните дни и удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура могат да доведат до нови ограничаващи ограничения, които безспорно ще окажат своето въздействие върху пазара на труда, разясниха от JobTiger.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР