С едно повече спрямо 2021-а или общо десет заявления за

...
С едно повече спрямо 2021-а или общо десет заявления за
Коментари Харесай

10 заявления за достъп до обществена информация са постъпили през 2022 г. в Областна администрация – Русе

С едно повече по отношение на 2021-а или общо 10 заявки за достъп до социална информация са постъпили в Областна администрация – Русе през 2022. Темите, по които е желана социална информация за предходната година, са най-вече ориентирани към упражняването на права или законни ползи, сподели в ефира на Дарик радио Георги Георгиев - специалист " Връзки с обществеността " в Областна администрация - Русе.

Всеки жител има право на достъп до социална информация при изискванията и по реда, избрани в Закона за достъп до социална информация. Задължени да дават информация са всички държавни органи и органите на локално самоуправление. Този закон не се ползва за информацията, която се дава по отношение на административното обслужване на жителите и юридическите лица. Заявленията за достъп до социална информация се преглеждат не по-късно от 14 дни след датата на регистрация.

Oбластна администрация – Русе провежда конкурс за обръщение, част от националната самодейност Пилон „ Рожен “, която се организира под патронажа на президента Румен Радев. Инициативата за създаване на новия Паметник на Обединението е на Фондация „ Наследство в бъдещето “. Тя включва акция за набиране на средства и издигане на най-голямото българското национално знаме на Роженските поляни – като знак на националното единство. В постамента на оборудването ще бъдат вградени 28 къси послания от 28-те административни области на България под мотото „ От българите през днешния ден – за българите на следващия ден “.Във връзка с общонационалната самодейност, под егидата на регионалния шеф на Русе Анатоли Станев, започва конкурс за обръщение на тематика: „ От жителите на област Русе през днешния ден – за нашите потомци на следващия ден! “. Участниците са изправени пред предизвикването да намерят тези най-много 7 думи, с които да се извърнат към бъдещето и да разкажатза неповторимостта на русенския район.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР