С единодушно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

...
С единодушно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

ВСС назначи зам.-апелативен прокурор на Апелативната прокуратура в Търново

С единомислещо решение на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет Таня Недкова е назначена на служба „ заместител на административния началник – заместник-апелативен прокурор ” на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

„Актът за встъпване в служба беше връчен тържествено от Апелативния прокурор Огнян Басарболиев в наличието на целия колектив ВТАП“, оповестиха от ведомството.

Прокурор Недкова има 28 години юридически стаж, от които 27 години в прокуратурата. През интервала 1990-1996 година е работила в Районна прокуратура – Горна Оряховица, като от 1992 година до 1996 година е била областен прокурор. От 1998 г до 2009 година е работила в Окръжна прокуратура – Велико Търново като областен прокурор и административен началник.

От октомври 2009 година досега е прокурор в Апелативна прокуратура – В. Търново. Има сан „ Прокурор във ВКП и ВАП “. Прокурор Недкова е с максимален прокурорски стаж, има административен опит като областен прокурор, с потвърдена висока подготовка, добре обосновани и стимулирани актове, като за отлична работа е награждавана неведнъж от Висш съдебен съвет и от управлението на Прокуратурата на Република България.

Прокурор Недкова е назначена на длъжността след пенсионирането на досегашния заместник–апелативен прокурор Стоян Вараджаков, който за проявен висок професионализъм и образцово осъществяване на служебните отговорности беше отличен от Главния прокурор на Р. България Сотир Цацаров с отличие „ Почетен знак на Прокуратурата на Република България “.

За висок професионализъм Стоян Вараджаков получи и оценката „ персонален почетен знак златен – първа степен “ от Прокурорската гилдия при Висш съдебен съвет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР