С единодушие евродепутатът от /ЕНП беше преизбран за зам.-председател на

...
С единодушие евродепутатът от /ЕНП беше преизбран за зам.-председател на
Коментари Харесай

Емил Радев беше преизбран за зам.-председател на Комисията по граждански свободи в ЕП

С единогласие евродепутатът от /ЕНП беше избран отново за зам.-председател на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) в Европейския парламент, оповестиха от пресцентъра на.

Той резервира поста, който заема от началото на мандата, откакто през първата пленарна сесия за тази година стартира процедура за избор на ново управление на Екологичен потенциал, а в този момент тя обхвана и всички комисии на институцията. „ Високо оценявам доверието, което ми бе гласувано и го одобрявам като огромна отговорност. Това не е просто персонален триумф, а триумф и за българската делегация в ЕНП”, разяснява след преизбирането си. По думите му през комисията минава голям размер от законодателната работа на Екологичен потенциал, по тази причина е значимо активността й да продължи по пътя на разговора и положителното съдействие.

„ Чака ни още доста работа до края на мандата”, безапелационен бе българският евродепутат, като подчертава върху нуждата да продължи укрепването на стълбовете на правораздаването и върховенството на закона, да се обезпечи по-ефективна правна рамка в отговор на заканите, свързани с тероризма, миграцията, отбраната на външните граници на Европейски Съюз, киберсигурността, неприкосновеността на персоналния живот и битката с изпирането на пари. „ Вярвам, че без значение от политическите си пристрастия, с общи старания можем да защитим правилата и полезностите, които ни свързват в ЕС”, заключи Радев.

На днешното съвещание на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи беше избран отново и ръководителят й Хуан Фернандо Лопес Агилар. Той набеляза някои от основните и тежки досиета в идната работа до края на мандата. Сред тях уточни новото законодателство в региона на изкуствения разсъдък, наказателното право, последствията от пандемията, както и пакетът за битка с изпирането на пари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР