С един златен, два сребърни и един бронзов медал се

...
С един златен, два сребърни и един бронзов медал се
Коментари Харесай

Четири медала за българскияа отбор от международна олимпиада по информатика

С един златен, два сребърни и един бронзов орден се завръща българският тим от Международната олимпиада по информатика, която се организира в Баку, Азербайджан.
Златният орден е на Радослав Димитров (12 клас, МГ " Акад. Кирил Попов " в Пловдив), сребърни медали завоюваха Александър Кръстев (12 клас, МГ " Д-р Петър Берон " -Варна) и Мартин Копчев (9 клас, ПМГ " Акад. Иван Гюзелев ", Габрово. Виктор Кожухаров (10 клас, МГ " Баба Тонка " -Русе) има бронзов орден. Съобщението е на пресцентъра на Министерство на образованието и науката.

Ръководители на българските състезатели са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на Българска академия на науките и Антон Шиков от Ямбол.

В олимпиадата участваха 327 възпитаници от 87 страни. България се подрежда на 10-то място по точки и по медали. Това е най-хубавото ни достижение по медали от последните 5 години.

Страната ни резервира 5-то място в света по медали в класирането за всичките олимпиади. Участието на нашите математици става с поддръжката на Министерството на образованието и науката.

Отборът се връща в България в 20. 45 часа на летище София (терминал 2) с полет от Истанбул.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР