С един уникален симфоничен концерт в зала България завършиха традиционните

...
С един уникален симфоничен концерт в зала България завършиха традиционните
Коментари Харесай

​С уникален симфоничен концерт завършиха Дните на японската култура у нас

С един неповторим симфоничен концерт в зала " България " приключиха обичайните към този момент у нас Дни на японската просвета, които стават за 28-ма поредна година и притеглят от ден на ден и повече фенове.

София

Защото по този начин както извънредно започнаха - с японски типичен танц с ветрило на музиката на родопските песни онлайн на Валя Балканска в акомпанимент на гайда, по този начин и приключиха с концерт на Софийската филхармония - за пръв път със солист на кото - този изключително обичан още от дълбока античност от японците инструмент с 13 струни.

Българска национална телевизия: И вие за пръв път сте очевидец на Дните на Японската просвета в България. Стига ли и до българина, съгласно вас, музиката на кото?

Н. Пр. Масато Ватанабе - дипломат на Япония: Напълно съм уверен. Изумен съм от големия интерес към японската просвета от хората тук.
Кото сякаш най-съкровено предава несрещаните по другите краища на света измерения на душевността на хората на тази земя. А тя без значение от ускорения актуален темп на Япония остава все същата във времето. И японците са си японци.

Освен соловите осъществявания прозвуча и концерта за кото и оркестър " Ентераку ", основан преди близо век. А солистката Фуюки Енокидо е позната по света. Нейни осъществявания са били част от формалната стратегия на закриването на Олимпийските игри в Лондон и Рио Де Жанейро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР