С две бюлетини за един и същи избор гласува мъж

...
С две бюлетини за един и същи избор гласува мъж
Коментари Харесай

Изборни неволи : Член на СИК е подал две еднакви бюлетини на гласоподавател в Хасково

С две бюлетини за един и същи избор гласоподава мъж в Хасково. Подадени са една тъжба и един сигнал за изборни нарушавания в ОИК – по тази причина че претенденти стоят в изборните секции без да имат право и че се употребяват две урни, вместо единствено една, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.

Член на изборна комисия е откъснал две бюлетини от един и същи избор и ги е подал на един гласоподавател. Не е ясно дали някой от тях е схванал какво е станало преди да бъдат пуснати в урната. От ОИК разпоредиха едната бюлетина да се смята за невалидна.

„ Дали сме указания  сме предизвестили съответния член на СИК, в случай че казусът се повтори, че ще бъде осъден, доколкото това е жестоко нарушаване сега на откъсването, на сгъването, на слагането на печата не са спазени методическите инструкции. Втората бюлетина няма щемпел, тя е недействителна ”, сподели Добромир Якимов - ръководител ОИК Хасково.

Избирателната интензивност в Хасково е по-висока от тази преди 4 години. Близо 16% е изборната интензивност в Община Хасково, близо 17% е за цялата област. Най-висока е интензивността в община Маджарово. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР