С два сребърни и три бронзови медала се завърнаха българските

...
С два сребърни и три бронзови медала се завърнаха българските
Коментари Харесай

Пет медала за учениците ни от Международната олимпиада по физика

С два сребърни и три бронзови медала се завърнаха българските възпитаници от Международната олимпиада по физика, която се състоя в Тел Авив, Израел, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Юбилейното 50-о издание на олимпиадата се е състояло от 7 до 15 юли и в него са взели участие възпитаници от 80 страни от целия свят. Състезателната част на олимпиадата е била в границите на два дни в два кръга - научен /3 задания в няколко физични посоки, за които са нужни 5 часа/ и на практика /една или две задания също с петчасова продължителност/. Задачите обичайно се приготвят от страната хазаин и се утвърждават от интернационалния ръб.

И петимата участници в националния ни тим са завоювали оценки. Сребърни медали са спечелили Георги Александров от 12-и клас и Иво Петров от 11-и клас в Софийската математическа гимназия.
Бронзови оценки са получили Александър Проданов от девети клас на Природоматематическата гимназия в Казанлък, както и Владимира Иринчева от 12-и клас и Васил Николов от 10-и клас, и двамата възпитаници в Първа частна математическа гимназия в София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР