С два полета от Тел Авив пристигнаха първите организирани групи

...
С два полета от Тел Авив пристигнаха първите организирани групи
Коментари Харесай

Първите чуждестранни туристи пристигнаха на родното ни Черноморие

 С два полета от Тел Авив дойдоха първите проведени групи задгранични туристи по Южното Черноморие. Те за жалост са и единствените до края на месеца, като няма изясненост за резервациите през месец юни, поради тежкатта военна конюнктура край Ивицата Газа. 

Първите 145 израелски туристи бяха посрещнати на летище Бургас тържествено с воден портал образувал колоритна дъга по залез слънце. Те ще бъдат настанени в хотели в “Слънчев бряг “. Това обаче се оказва са първите и последни за месеца посетители от Израел, като този път причина е не Коронавирус пандемията а обтегнатите политическа конюнктура сред Израел и Палестина, както и почналите военни дейности край Ивицата Газа.

Това попречва излитането на пътнически самолети от територията на Израел, която към този миг се оказва под непрестанен ракетен обстрел.

В началото на месец юни обаче по Южното Черноморие се чакат първите туристи от Германия и Англия. Засега резервациите от тези страни са плахи, в изчакване на рухване на рестриктивните мерки свързани с Коронавирус.

А другояче над 80 хотела в Слънчев бряг досега са декларирали предпочитание и изготвили описи на личен състав за имунизация.

Сезонът започва с обезпечен зелен кулоар за имунизации в Слънчев бряг в една от клиниките всеки ден, като опция за имунизация ще имат и чужденците у нас, наети в туристическия отрасъл. Те ще би трябвало само да показват документ за идентичност.

В най-големия ни летен курорт Слънчев бряг, това лято ще работят девет броя КПП-та, нормалните мобилни патрули, а от 1 юни заработва и синята зона, която този сезон е със 100 нови паркоместа повече.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР